Teismas atmetė atleisto Kauno tardymo izoliatoriaus vadovo skundą | Kas vyksta Kaune

Teismas atmetė atleisto Kauno tardymo izoliatoriaus vadovo skundą

BNS 2017/11/15 18:37
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį atmetė po nustatytų pažeidimų iš pareigų atleisto buvusio Kauno tardymo izoliatoriaus vadovo Edvardo Kviatkausko skundą.

Teismas nusprendė, kad E. Kviatkauskas buvo atleistas teisėtai ir pagrįstai, nėra teisinio pagrindo tenkinti ir kitų jo reikalavimų, BNS pranešė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

E. Kviatkauskas prašė grąžinti jį į Kauno tardymo izoliatoriaus vadovo pareigas, priteisti jam vidutinį darbo užmokestį nuo atleidimo iki sprendimo įsiteisėjimo, taip pat bylinėjimosi išlaidas.

Buvęs izoliatoriaus vadovas teisme nesutiko padaręs šiurkščių pažeidimų ir sako buvęs nepagrįstai atleistas iš šių pareigų – jam, laikinai perkeltam dirbti, esą bandoma suversti visą kaltę dėl įsisenėjusių kalinimo įstaigos problemų.

Šioje byloje atsakovu buvo patraukta Teisingumo ministerija, Kauno tardymo izoliatorius, trečiuoju asmeniu – buvusi kita E. Kviatkausko darbovietė – Vilniaus pataisos namai. Iš jos E. Kviatkauskas buvo perkeltas į Kauną.

Pareiškėjas prašė teismo panaikinti balandžio 12 dienos teisingumo ministrės Mildos Vainiutės įsakymą dėl padarytų tarnybinių nusižengimų ir tarnybinės nuobaudos skyrimo. Tą pačią dieną jis atleistas iš pareigų.

E. Kviatkauskas teismui pasakojo, kad 2015 metais buvo laikinai perkeltas į Kauną iš Vilniaus pataisos namų, kur dirbo direktoriaus pavaduotoju.

„Mano kompetencijos niekas netikrino. Nebuvo kasmetinių pokalbių. Paaiškinta, kad tai inovatyviausia įstaiga, kad profesionalų komanda darbuojasi. Neturėjau patirties dėl viešųjų pirkimų. Kasdien važinėjau į Kauną, laukiau grąžinimo į pataisos namus Vilniuje. Po metų nesikreipiau dėl grąžinimo į pareigas, tačiau mes esame statutiniai pareigūnai, pripratę vykdyti įsakymus. Jeigu yra žodis „reikia“… Atsakovui irgi galioja reikalavimai, dabar bandoma man visą kaltę suversti“, – teismui skundėsi E. Kviatkauskas.

Padėtimi kalėjimų sistemoje plačiau susidomėta, kai Kauno tardymo izoliatoriaus vyriausioji buhalterė Rasa Kazėnienė pranešė apie pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje.

Po pirmo jos pranešimo šiemet pavasarį vykstant tarnybiniam tyrimui atsistatydino nuo 2015 metų Kalėjimų departamentui vadovavusi Živilė Mikėnaitė, anksčiau ji ėjo Kauno tardymo izoliatoriaus direktorės pareigas. Po patikrinimo atleistas izoliatoriaus vadovas E. Kviatkauskas.

E. Kviatkauskas yra ne pirmas kalinimo įstaigos vadovas, kuris teismuose bylinėjasi dėl skirtos tarnybinės nuobaudos, nušalinimo ir kitų klausimų.

Laikiną nušalinimą nuo pareigų teismui buvo apskundusi ir buvusi Kalėjimo departamento vadovė Ž. Mikėnaitė. Ji bylą pralaimėjo.

Tuo metu buvęs Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas Pranas Vaškys teismo prašo panaikinti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą, kad jis supainiojo interesus nedeklaruodamas, jog yra akcininkas bendrovių, teikiančių izoliatoriui atliekų vežimo paslaugas.

Ž. Mikėnaitė ir P. Vaškys kaip specialieji liudytojai kovą buvo apklausti Specialiųjų tyrimų tarnyboje atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA