Kauno lopšelio-darželio auklėtoja neteko savikontrolės (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno lopšelio-darželio auklėtoja neteko savikontrolės (papildyta)

Asociatyvi / Lietuvos policijos nuotr.

Antradienio rytą policijos pareigūnai skubėjo į įvykio vietą tirti atvejo su pareikštais itin rimtais įtarimais. Veiksmo centre – dvi nelygios jėgos – auklėtoja ir mažamečiai vaikai.

Policijos pareigūnų teigimu, lapkričio 14 d. 9 val. 43 min. Kauno apskrities Vyriausiajame policijos komisariate gautas Kauno m. savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus raštas.

Jame informuojama, kad Kaune, lopšelio-darželio auklėtoja trankė vaikams per rankas, ėmė už kaklo bei kitais veiksmais sukėlė mažamečiams fizinį skausmą ir naudojo psichologinę prievartą.

Papildyta: Dėl Kaune, Panemunėje įsikūrusio darželio, bendru raštu dėl auklėtojos netinkamo elgesio ir galimo smurto prieš vaikus į Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių kreipėsi devynių vaikų tėvai.

Kauno apskrities VPK pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Įvykio aplinkybės tikslinamos, atliekami procesiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA