Žalgiriečiai laukia susitikimo su mobilios gynybos šalininke „Unicaja“ | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai laukia susitikimo su mobilios gynybos šalininke „Unicaja“

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio popietę į Malagą atvykę bei joje įsikūrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vakare surengė pirmąją treniruotę varžovų arenoje. Dvi valandas treniravęsi žalgiriečiai antradienį surengs dar vieną treniruotę prieš Eurolygos septintojo turo susitikimą su Malagos „Unicaja“.

Po vakarykštės treniruotės su „Žalgiris TV“ bendravo komandos kapitonas Paulius Jankūnas ir su žalgiriečiais pirmąjį sykį šiame sezone į Eurolygos išvykos rungtynes keliavęs Martynas Sajus.

„Kaip ir treneriai akcentavo bei kiek pats atsimenu pats, Joano Plazos komandos žaidimo stilius nėra pasikeitęs – gynyboje jie tikrai labai daug juda. Padeda ir iš stipriosios, ir iš silpnosios pusės. Didelis judėjimas gynyboje. Taip sudaromas įvaizdis, jog aikštelė yra pilna varžovų komandos gynėjų. Be abejo, Malagos klubas mėgsta bėgti į greitąjį puolimą ir meta daug tritaškių“, – aiškino P.Jankūnas, kuris žaidė J.Plazos treniruojamame Kauno „Žalgiryje“ 2012-2013 m. sezone.

Prieš rungtynes, bendraudamas su Lietuvos žiniasklaida, „Unicaja“ vyriausiasis treneris J.Plaza tvirtino šio vakaro rungtynėse negalėsiantis sulaukti pagalbos iš traumuoto ekipos lyderio Nemanja Nedovičiaus. Krepšininkas, jaučiantis peties skausmus, komandos gretose renka daugiausiai taškų (14 tšk.) bei geriausiai skirsto kamuolius bendraklubiams (4 rez. perd.).

„Treneriai jau tikriausiai apie tai žinojo ir ruošėsi rungtynėms tai turėdami omenyje, – apie varžovų lyderio netektį kalbėjo P.Jankūnas. – Neaišku, ar jis žais, ar nežais, tai pamatysime tik rytoj, bet kol kas ruošėmės taip lyg jo nebūtų.“

Malagoje kartu su „Žalgirio“ komanda treniruojasi ir 21 metų 208 cm ūgio Martynas Sajus. Krepšininkas sezono pradžią buvo priverstas praleisti dėl pėdos traumos, tačiau susitvarkęs sveikatos problemas vidurio puolėjas praėjusį penktadienį jau rungtyniavo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate „Žalgirio“ dublerių gretose.

Tiesa, aukštaūgio planuose išvykos į Ispaniją nebuvo. M.Sajus buvo pakviestas prisijungti prie komandos po to, kai nugaros skausmus ėmė jausti kitas bokštas – Antanas Kavaliauskas.

„Apie tai, kad keliausiu su komanda realiai sužinojau tik sekmadienį vėlai vakare. Kaip žinome, A.Kavaliauskui iškilo sveikatos problemų. Manau, kiek galėsiu, tiek padėsiu, – tvirtino M.Sajus. – Sportuoju rimtai jau savaitę. Su čiurna viskas tvarkoje, bet trūksta ištvermės, pasiruošimo. Matysime, bandysiu, kiek galėsiu, tiek padėti.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA