Kaune gyvenančio italo įkurta įmonė triukšmingai atšventė 5-erių metų jubiliejų | Kas vyksta Kaune

Kaune gyvenančio italo įkurta įmonė triukšmingai atšventė 5-erių metų jubiliejų

Organizatorių nuotr.

Savaitgalį Kaune gyvenančio italo Fabrizio Mazzella vadovaujama įmonė „Litintour“ šventė 5-erių metų jubiliejų. Renginys vyko viešbutyje „Park Inn by Radisson Kaunas“, kuriame susirinko kone 60 kviestinių svečių: įmonės bičiulių, darbuotojų, valdžios atstovų, verslo partnerių, tarp kurių nemaža dalis – Lietuvoje sėkmingai įsitvirtinusių italų.

Pagal Valstybinio turizmo departamento duomenis, kasmet (iki 2016 m.) atvykstamasis turizmas auga. Kaip teigė Italijoje spalio mėnesį vykusioje Riminio turizmo mugėje Indrė Slyžiūtė, Lietuvos turizmo departamento vyriausioji specialistė, per pirmą 2017 m. semestrą italų turistų atvykstančių į Lietuvą skaičius augo 5%, palyginus su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu.

Pats „Litintour“ direktorius Fabrizio Mazzella teigia, kad jo komanda orientuojasi į Italijos ir italakalbės Šveicarijos dalį, kuriose aktyviai reklamuoja Kauną ir Lietuvą, šalies išskirtinumą ir grožį, tokiu būdu pritraukdama kasmet daugiau turistų ir į Lietuvą, ir į kaimynines šalis. To turbūt nebūtų įmanoma padaryti, jeigu patys čia, Lietuvoje, gyvenantys italai nebūtų spėję per keletą ar jau net kelioliką metų pamilti ne tokią šiltą Baltijos jūros šalį.

Vos atvykę, italai kone iškart įsilieja į vietos bendruomenę, aplink save suburia grupes žmonių, kuriems negaili atverti itališkų tradicijų subtilybių, pasidalinti savo tautos istorija ir tai, kas šiuo metu aktualu Italijoje. Fabrizio neslepia, jog šiuo metu Italijoje ekonominė situacija nėra ideali – pakankamai nemažas nedarbo lygis, o padėtis skatina jaunus žmones vykti ieškoti geresnių sąlygų į užsienį. Nepaisant to, italai nebūtų italais, jei nesistengtų į viską žvelgti pozityviai. Ieškant galimybių prasigyventi, stengiamasi išnaudoti tai, ką turima geriausio – draugiškas, atviras bendradavimas, tradicijų saugojimas ir jų pritaikymas prie aplinkos. Verslumas, originalumas, užsidegimas darbui, darbštumas padeda susikurti sau darbo vietą svetur.

Vykusio renginio metu visi svečiai buvo apgaubti paties vakaro šeimininko ir jo žmonos Irene dėmesio, tarsi visi būtų vienos didelės šeimos nariai. Tad buvo kviečiama visus susivienyti ir skirti paramą Kauno Šv. Jurgio Kankinio bažnyčios restauracijai, dalyvaujant žaisminguose žaidimuose. Grožį, kultūrą ir meną vertinantys italai skatino visus prisijungti prie to, kad ilgai besitęsianti vienos gražiausių Kauno bažnyčių renovacija žingsnis po žingsnio artėtų link pabaigos. Visos surinktos aukos buvo perduotos bažnyčios pranciškonų broliui Pauliui.

Renginio metu visi susirinkusieji taip pat buvo pakviesti „pakeliauti Baltijos jūros krantais“. Tai buvo protmūšis, kurio tema apėmė Baltijos jūros valstybių kultūrinį, politinį, meninį diskursą. Žaidimo pertraukų metu grojo gyva itališka muzika, kurią atliko Fabrizio brolis Claudio ir dainininkas Emilio Garofalo. Na, o po džiugesio ir nusivylimo atodūsių aidų salėje sumuojant teisingus atsakymus, visų nuostabai paaiškėjo, jog prabangų prizą laimėjusi komanda atsakė kone į visus klausimus teisingai.

Vakaro šeimininkas Fabrizio dėkojo visiems susirinkusiems ir prisidėjusiems ne tik už vakaro praturtinimą dalyvavimu bei savais įnašais, bet ir prie įmonės gyvavimo veiklos. Padėkos buvo skirtos Kauno miesto savivaldybės atstovams, vicemerui Simonui Kairiui, „Kaunas IN“ turizmo skyriaus vadovei Ingai Pažereckaitei-Kalėdienėi bei įmonės komandos nariams, kurie taip pat džiaugėsi dėl italų aktyvumo Kauno mieste, dalyvavimo visuomeniniuose ir kultūriniuose miesto projektuose.

Verta paminėti, kad „Litintour“ komanda produktyviai organizuoja italų ir ispanų kalbos kursus didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA