Skaitytoją apstulbino baseino kaina: ką pasakyti verkiančiam vaikui? | Kas vyksta Kaune

Skaitytoją apstulbino baseino kaina: ką pasakyti verkiančiam vaikui?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po darbo savaitės su šeima „Girstučio“ baseine nusprendusiam apsilankyti „Kas vyksta Kaune“ skaitytojui Ramūnui teko ne savo noru pakeisti penktadienio popietės planus. Baseino kaina buvo tokia, kad beliko apsisukti ir išeiti. O kaip paaiškinti lūkesčius griaunantį baseino operatorių grobuoniškumą vaikams?

„Noriu pasidalinti karčia patirtimi apie neadekvačias šių dienų kainas. Esu Kauno miesto gyventojas, turintis du mažamečius vaikučius. Uždirbu vidutinį atlyginimą, bet negaliu sau leisti vidury dienos nusivesti vaikų į baseiną“, – pasakojimą pradėjo Ramūnas.

Penktadienį, prieš 16 val., jis su šeima – žmona ir dviem trejų bei penkerių metų vaikais – atvyko į „Girstučio“ baseiną. Priėjęs prie kasos ir paprašęs dviejų bilietų suaugusiems ir vieno mažamečiui, Ramūnas išgirdo nesuvokiamą sumą. „Žmogui 18 eurų?“ – nesupratęs paklausiau kasininkės, ar ji nesumaišė ko nors. Gal kainoraštis dar litais? Deja, ji atsakė, kad tokios kainos“, – negalėjo patikėti vyras.

Sužinojęs suaugusiojo bilieto kainą, vaikų kainoraščio Ramūnas jau net nesiklausė. „Žodžiu, atėjus į baseiną su 40 eurų ir pastoviniavus prie kasų, teko apsisukti ir pėdinti iš kur atėjus. Istorija, sakykime, tuo ir baigtųsi, jei ne pyktis ir pasišlykštėjimas… Tarp durų sustojusi trejų metų mergytė puolė į ašaras. Tiesiog isteriškai verkė“, – apmaudžią situaciją prisiminė Ramūnas.

Mergaitė nesuprato, kodėl šeima neina maudytis – juk tėtis žadėjo, o ji tiek ruošėsi. „Ir ką aš galėjau vaikui pasakyti, kad neturiu pinigėlių? Kad dėdėm reikia daug uždirbti? Nežinau. Nesugebėjau paaiškinti, tiesiog pasakiau, kad atvažiuosime kitą dieną – šiandien nedirba“, – realybės neatitinkantį paaiškinimą teko rinktis vyrui.

Verkiančius vaikus jis tiesiog išsinešė į automobilį. „Tad man kyla klausimas, kaip žmogui, uždirbančiam apie 700 eurų, reikia sugebėti nusivesti šeimą į paprastą baseiną už tokias neadekvačias kainas? Absurdas. Vadinasi, mes nebe gyvename Lietuvoje, o egzistuojame. „Išgyvenk, jei gali“. Ką gi, laukiame vasaros“, – liūdnai reziumavo Ramūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA