„Respublikos“ viešbutis: vyksta ne tokie matomi darbai | Kas vyksta Kaune

„Respublikos“ viešbutis: vyksta ne tokie matomi darbai

R. Tenio nuotr.

Pradėjus „Magnum“ verslo centro automobilių stovėjimo aikštelės statybos darbus, „Respublikos“ griovimo tempas sumažėjo. Rodos, pastatas vėl nyra į nejudrų letargą, tačiau jį įsigijusi „Vičiūnų grupė“ teigia, kad ardymas nestoja, vyks ir žiemą.

„Neapstojo jie (ardymo darbai – „Kas vyksta Kaune“). Per naujų statybų atidarymą sakėme, kad ten prasidėję naujo verslo centro statymo darbai ir viskas vyksta paraleliai. Kaip ir viskas tvarkoje. Pastatas griaunamas, tik vizualiai griovimas galbūt nėra toks matomas, kadangi tuo pačiu metu vyksta statybos. Nežinau tiksliai, kokioje darbininkai stadijoje, bet jau duobės visos pamatams išraustos“, – komentavo „Vičiūnų grupės“ komunikacijos vadovas Mindaugas Snicorius.

Anot jo, darbai vyks ir visą žiemos sezoną. Kada pats „Respublikos“ pastatas visiškai išnyks, M. Snicorius negalėjo pasakyti, tačiau tai nutiks statybų eigoje. „Pačių statybų dabar gali ir nesimatyti, nes pirmiausia kasama didelė duobė – vyks dviejų aukštų požeminio parkingo įrengimas. Kylantis centras, ko gero, pradės matytis po kokio pusmečio. Greta taip pat yra Nemunas, technologinių iššūkių netrūksta. Nesiskundžiam“, – sakė „Vičiūnų grupės“ atstovas.

„Magnum“ planuojama užbaigti per dvejus metus nuo statybų pradžios – apie 2019-ųjų vidury. Nuo grafiko neatsiliekama, viskas vyksta kaip planuota. „Iš tikro, pastoviai atsiranda žmonių, suabejojančių griovimo darbų progresu – stengėmės ir per statybų pradžios ceremoniją paaiškinti, kad nuo tam tikro etapo ardymas nebus toks pastebimas. Kol „Respublika“ matysis, tikriausiai, periodiškai kils klausimų apie ją“, – užsistovėjusio vaiduoklio aktualumą svarstė pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA