Pakaunėje įsibėgėja svarbūs rekonstrukcijos projektai | Kas vyksta Kaune

Pakaunėje įsibėgėja svarbūs rekonstrukcijos projektai

krs.lt nuotr.

Šį rudenį Kauno rajone ugdymo įstaigų ir jų aplinkų tvarkymo proveržis. Baigti darbai Domeikavos gimnazijoje, rekonstruojamas Vilkijos stadionas, o šią savaitę skelbiama Piliuonos gimnazijos ir Ežerėlio miesto atnaujinimo darbų pradžia.

Ilgai laukti darbai Piliuonoje prasideda

Lapkričio 9 d. 12 val. skelbiama oficiali gimnazijos rekonstrukcijos pradžia. Dalis darbų bus baigta jau kitąmet, o visą projektą tikimasi įgyvendinti iki 2020 m.

„Tai – mums labai svarbi diena. Kol kas gimnazija glaudžiasi ugdymo procesui ne visai pritaikytose patalpose. Neturime sporto salės. Dažniausiai sportuojame lauke, o blogu oru mankštinamės mokyklos vestibiulyje. Rekonstrukcija palies ne tik gimnazistus, bet ir visą Piliuonos bendruomenę“, – pasakojo mokyklos direktorė Dalia Vasauskienė.

Sename administraciniame pastate glaudžiasi ne tik mokykla, bet ir ambulatorija, laisvalaikio salė, biblioteka, net koplyčia. Todėl tai svarbus kultūros židinys.

Konkursą laimėjusi įmonė UAB „Versina“ atnaujins mokyklos šildymo sistemą, pritaikys įėjimą neįgaliesiems, o erdvės pakeistos atsižvelgiant į mokytojų ir mokinių poreikius. Mokyklos sporto salę planuojama įrengti pertvarkytoje aktų salėje, o pastaroji bus įrengta įstiklintame vidiniame kieme. Mokyklos kieme prisėsti kvies suoliukai, o rekonstruotoje automobilių stovėjimo aikštelėje galės vykti ir bendruomenės renginiai.

Projektui įgyvendinti iš Kauno rajono savivaldybės ir Valstybės investicijų programos prireiks beveik 2,5 mln. eurų.

„Tai vienintelė gimnazija 30 kilometrų spinduliu. Joje gali mokytis ne tik vietos, bet ir aplinkinių gyvenviečių vaikai. Svarbu, kad ugdymas vyktų šiltose ir saugiose patalpose“, – apie projekto svarbą kalbėjo Administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

Atnaujinamas Ežerėlio miestas

Ežerėlio aplinka taip pat gražėja. Lapkričio 10 d. 12 val. bus įkasta stadiono rekonstrukcijos pradžią simbolizuojanti kapsulė.

„Stadiono rekonstrukcija tik vienas iš projekto „Ežerėlio miesto atnaujinimas ir plėtra“ darbų etapas. Bus sutvarkyti Kauno ir Liepų gatvių šaligatviai, šalia renovuotų daugiabučių atsiras šiuolaikiška vaikų žaidimo aikštelė. Taip pat bus sutvarkytos aplinkos, įvažiavimai į kiemus“ , – apie projektą pasakojo Ežerėlio seniūnė Vilmantė Macijauskaitė.

Ežerėlio pagrindinės mokyklos stadionas bus atnaujintas pagal naujausius reikalavimus: įrengti bėgimo takai su specialia danga, futbolo, krepšinio, tinklinio aikštelės su apšvietimu, stebėjimo sistema, apsaugine tvora. Stadionas tarnaus ir bendruomenės poreikiams. Projekto vertė beveik 900 tūkst. Eur., o darbus tikimasi užbaigti dar iki 2019 m.

„Ežerėlio miesto atnaujinimas pagerins visų šio miesto žmonių gyvenimo kokybę. Tai reiškia kokybiškesnį ugdymo procesą, geresnes sporto šventes, saugesnį laisvalaikį“ , – teigė meras Valerijus Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA