Kauno rajone mėsos produktų gamybos įmonė įtariama veikusi šešėlyje | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone mėsos produktų gamybos įmonė įtariama veikusi šešėlyje

Kauno apskr. VPK nuotr.

Siekiant užkardyti šešėlinę ekonomiką, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, atliko patikrinimus septyniose įmonėse, kurios specializuojasi mėsos gamybos ir prekybos srityje.

[galerija kiek=”4″]

Antradienį, lapkričio 7 d., Kauno kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, turėdami duomenų, kad mėsos, įvairių jos gaminių bei šviežios skerdienos didmeninę prekybą vykdanti įmonė, teikia neteisingus duomenis apie pajamas, atliko kratą šioje Kauno rajone įsikūrusioje įmonėje. Kauno apskr. VPK KP ENTV pareigūnai užfiksavo, kad į apskaitą galimai neįtraukiama dalis grynųjų pinigų, gautų už parduotą skerdieną ir mėsos gaminius, teikiama apgaulinga pajamų ir pelno apskaita.

Tą pačią dieną pareigūnai atliko kratas dar šešiose įmonėse, prekiaujančiose prieš tai minėtos įmonės produkcija. Įmonėse, įsikūrusiose Kazlų Rūdoje, Pagėgiuose, Kauno ir Marijampolės rajonuose, buvo suskaičiuoti sandėliuose esantys produkcijos likučiai.

Rasta daugiau nei 28 tonos kiaulienos skerdienos ir daugiau nei 12 tonų įvairių mėsos gaminių, kurių buhalteriniai sandėlio likučiai nebuvo įtraukti į apskaitą. Kratų metu paimta įmonių kompiuterinė technika, informacinės laikmenos ir 2015-2017 metų laikotarpio buhalterinės apskaitos dokumentai.

Įmonės direktoriui, gimusiam 1971 m., ir vyriausiajai buhalterei, gimusiai 1970 m., pareikšti įtarimai dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimai.

Įtariamiesiems pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str. 1 d. gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA