Pavasarį Kaune pražys tūkstančiai tulpių | Kas vyksta Kaune

Pavasarį Kaune pražys tūkstančiai tulpių

Organizatorių nuotr.

Nors dabar už langų ir karaliauja niūruma, tačiau net nespėjus sureaguoti, po šalčių ateis pavasaris ir miestas vėl prisipildys gyvybės ir spalvų. Būtent to reikėtų dairytis ir Kauno Santakos parke, nes ten atšilus orams kauniečių ir miesto svečių laukia maloni staigmena.

[galerija kiek=”4″]

Uždaroji akcinė bendrovė „Nojus”, kuri jau 25 metus džiugina savo klientus geriausiomis sėklomis, surengė neeilinę akciją – „Papuošk Kauną“! Lietuvos šimtmečio proga įmonė dovanoja net 8000 vienetų tulpių žiedų, kurie jau ateinantį pavasarį Santakos gėlyne džiugins visus kauniečius ir miesto svečius.

Spalio pabaigoje „Nojaus” kolektyvas, nepabūgęs šalto vėjo, padėjo apsodinti 100 kv. m. dydžio Santakos parko gėlyną. Visas šis žemės plotas balandžio – gegužės mėnesiais pasipuoš nuostabiais žiedais – čia sužydės tulpės „Apeldoorn’s Elite“.

Tulpės – ypatingą vertę turėjusios gėlės. Neįtikėtina, tačiau 1635 m. 40 tulpių svogūnėlių komplektas buvo parduotas už 100 000 florinų, o tuo metu Nyderlanduose metinės žmonių pajamos siekdavo vos 150 florinų. Dėl retų tulpių svogūnėlių žmonės galėdavo parduoti ir namus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA