Dviračių revoliucija tęsiasi – Kaune užbaigtas dar vienas takas | Kas vyksta Kaune

Dviračių revoliucija tęsiasi – Kaune užbaigtas dar vienas takas

Kaunas.lt nuotr.

Nors įsibėgėjus rudeniui dalis kauniečių savo dviračius jau padėjo saugiam peržiemojimui, dviračių takų atnaujinimas ir tiesimas Kaune toliau tęsiamas. Neseniai buvo užbaigtas tvarkyti vienas svarbiausių miesto dviračių takų.

Tai dviračių takas Jonavos gatvėje, jungiantis Kleboniškio mišką su miesto centru. Iki šiol dviratininkai šioje vietoje važinėjo duobėtu, pavojingu ir nugyventu šaligatviu. Dabar tiek pėsčiuosius, tiek dviratininkus pasitinka naujas ir kokybiškas 4,2 km ilgio takas.

„Anksčiau ši svarbi trasa buvo tik palopoma. Dviračiams skirti takai turi būti lygūs, patogūs ir saugūs. Būtent toks dabar yra palei Jonavos gatvę einantis takas“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Naujasis takas buvo ne tik naujai išasfaltuotas, bet ir išplatintas iki beveik 3 metrų pločio. Tai garantuoja didesnį saugumą dviratininkams, kad kelyje nepasitaikytų netikėtų susiaurėjimų. Palei visą taką sutvarkyta aplinka, pasėta veja. Kitais metais planuojama šį taką apšviesti.

Šios vasaros viduryje Kaunas paskelbė pradedantis dviračių revoliuciją, pavadintą „Like Bike“. Kaunas paskelbė sieksiantis tapti pirmuoju miestu Baltijos šalyse, visiškai pritaikytu dviratininkams. Pokyčiai pradėti nuo centrinės miesto dalies, kur visos gatvės ilgainiui bus pritaikytos dviračių eismui. Lygiagrečiai vykdomas planas su miesto centru sujungti visus didžiuosius miesto miegamuosius rajonus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA