45-oji metų savaitė Kaune: užsienio kompanijų investicijos ir artėjančių švenčių akcentai | Kas vyksta Kaune

45-oji metų savaitė Kaune: užsienio kompanijų investicijos ir artėjančių švenčių akcentai

R. Tenio nuotr.

Nors 45-oji metų savaitė ir signalizuoja apie artėjančią metų pabaigą, įvairiausi savaitės įvykiai skelbia naujas pradžias ir pažymi, jog Kaunas niekada nesnaudžia.

Orai šią savaitę taip pat nebus nuviliantys – sinoptikai prognozuoja, jog šalį merkęs lietus netrukdys mėgautis rudeniu iki pat savaitgalio, tačiau temperatūra nekils aukščiau 10 laipsnių, rytais galimos ir šalnos. Detalią orų prognozę galite rasti čia.

Pirmadienį
Kaune nemažai dėmesio skirta policijos veiklai – skaitytojai diskutavo apie naują vairuotojų madą, už kurią gresia ne tik baudos, bet ir teismai, o pareigūnai džiaugėsi naujųjų automobilių pranašumais ir jau teigė patikrinę jų galimybes.

Antradienį paaiškės įvairios su didžiosiomis metų šventėmis susijusios, kauniečiams ir miesto svečiams aktualios detalės. Apie tai plačiau skaityti galėsite ir mūsų portale. Kauno rajonas džiaugiasi augančiomis investicijomis – popietę tarptautinės kompanijos „Continental“ atstovai Kauno rajono merui Valerijui Makūnui pristatys naujos gamyklos Karmėlavos seniūnijoje projektą. Planuojama 95 mln. eurų investicija – viena didžiausių Lietuvos istorijoje.

Kauniečiai galės Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejaus šventėje, o jeigu dar nesilankėte šiame muziejuje, nuspręsti, ar jis vertas dėmesio, galite susipažinę su jo istorija, kurią rasite čia.

Trečiadienį – dar vienas svarbus verslo klestėjimą įrodantis renginys – JAV kompanijos „Hollister” gamyklos Kauno LEZ statybų pradžios iškilmės, kuriose dalyvaus tiek miesto meras Visvaldas Matijošaitis, tiek rajono meras Valerijus Makūnas ir visa gausybė svarbių svečių. Investicijų dydis – apie 50 mln. eurų.

Ketvirtadienį miesto vadovai skirs miesto įvaizdžio gerinimui – ryte savivaldybės atstovai dalyvaus susitikime dėl Kauno geležinkelio stoties aplinkos tvarkymo, o po pietų tesės vasaros pabaigoje duotą žodį – sėkmingai visą mėnesį atlaikius dėl Vilniaus Oro uosto pakilimo ir nusileidimo takų rekonstrukcijos perkeltų skrydžių srautus, miesto valdžia pažadėjo, jog skrydžių iš Kauno daugės. Būtent dėl šios priežasties organizuojami pasitarimai su skrydžių bendrove „Wizzair” bei Ukrainos avialinijomis.

Kol miesto valdžia dirbs, kauniečiai jau galės pasitikti savaitgalį – ketvirtadienį „Žalgirio arenoje“ startuos net keturias dienas truksianti paroda „Moters pasaulis“. Daugiau apie ją skaitykite čia.

Penktadienį V. Matijošaitis vyks į Vilnių, kur susitiks su Aplinkos apsaugos viceministre. Raudondvario menų inkubatoriuje vyks Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo vakaras su Martynu Levickiu. Sutemus kauniečių akys turėtų krypti į Soborą – būtent šis objektas maudysis spalvose dėl vykstančio „Kauno šviesų festivalio“. Daugiau apie jį skaitykite čia.

Artėjant savaitgaliui aptarsime ir renginius, vertus kauniečių dėmesio – penktadienį nepraleiskite renginių kalendoriaus apžvalgos, o jeigu savaitgalio veiklas planuojate iš anksto, visus artėjančius renginius galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA