„Saulės šeimos medicinos centras” paruošė staigmeną savo pacientams | Kas vyksta Kaune

„Saulės šeimos medicinos centras” paruošė staigmeną savo pacientams

R. Tenio nuotr.

Neseniai duris atvėrusiame viename iš moderniausių verslo centrų „B66”, K. Baršausko gatvėje 66, Kaune, įsikūrė ir moderni klinika „Saulės šeimos medicinos centras”, kurioje teikiamos pirminės sveikatos priežiūros paslaugos. Šiuolaikiškumu, jaukumu bei komfortu alsuojančioje įstaigos aplinkoje pacientus konsultuoja šeimos gydytojai, atliekami įvairūs diagnostiniai tyrimai.

[galerija kiek=”12″]

Nauja moderni vieta – dovana pacientams ir personalui

Beveik du dešimtmečius gyvuojančio „Saulės šeimos medicinos centro” filialai išsidėstę trijose skirtingose Kauno vietose: Taikos prospekte, K. Baršausko bei Partizanų gatvėse. Į naująsias modernias patalpas verslo centre „B66” persikėlė daugiau kaip dešimt metų K. Baršausko gatvėje 83 veikęs padalinys.

„Nuo mažos klinikėlės su dešimčia darbuotojų išaugome iki klinikos, teikiančios pirminės sveikatos priežiūros paslaugas 18 tūkstančių Kauno miesto gyventojų. Šie skaičiai įrodo didelį žmonių pasitikėjimą ir tampa mūsų atsakomybe. Kasmet augant personalo bei pacientų skaičiui ankstesniosios klinikos patalpos tapo per ankštos, nebeatitiko šiandieninių reikalavimų. Norėjome suteikti ne tik geresnes sąlygas medicinos centro personalui, bet ir garantuoti komfortą čia besilankantiems pacientams pasiūlant jiems šiuolaikišką erdvę su daugybe sveikatai naudingų paslaugų”, – sako „Saulės šeimos medicinos centro” direktorė Audronė Urbonienė.

Profesionali gydytojų komanda, susibūrusi „Saulės šeimos medicinos centre“, savo veiklai nuolat kelia aukštus reikalavimus, tobulinasi ir neatsilieka nuo šiuolaikinio tempo. Visi čia apsilankę žino, jog jiems bus suteiktos aukščiausio lygio sveikatos paslaugos. Klinikoje dirbantys gydytojai nestokoja suaugusiųjų pasitikėjimo, šie į jų rankas mielai patiki savo vaikų sveikatos priežiūrą.

„Visuose šeimos medicinos centruose vadovaujamės tradicija kiekvienais metais vis iš naujo puošti „gyvybės medį“. Ant medžio lapų užrašome tais metais gimusių kūdikių, mūsų naujų pacientų, vardus. Kartais vos užtenka tų lapelių, nes savo vaikelio priežiūrą mums patiki vis daugiau šeimų. Stengdamiesi pateisinti tėvelių lūkesčius, nuolat giliname savo žinias vaikų sveikatos priežiūros srityje, ligų profilaktikoje, sveikatinime“, – sako A.Urbonienė.

Klinikoje labai svarbus vaidmuo tenka slaugytojoms. Jos dirba savarankiškai, – ne tik vykdo gydytojų nurodymus. Slaugytojos puikiai išmano vaikų imunoprofilaktiką, dažniausius susirgimus ir gali konsultuoti pacientus dar prieš atvykstant pas gydytoją. Keletas slaugytojų lanko ir prižiūri pacientus, sergančius sunkiomis lėtinėmis ligomis, jų namuose. Pastarasis aspektas itin aktualus senjorams.

Nors įstaigoje dirbančio personalo amžius – skirtingas, tačiau visas kolektyvas yra tarsi viena didelė šeima, – tie, kurie ateina dirbti, lieka ilgam. Visus septyniolika „Saulės šeimos medicinos centro” gyvavimo metų dirba įstaigą kūrę darbuotojai, o naujų specialistų vis daugėja, neslepia sėkmės priežasties klinikos vadovė.

Šeimos gydytoja Svetlana Petrauskienė savo pasišventimą pasirinktai profesijai jau įrodė – šios įstaigos pacientus gydo ir konsultuoja daugiau kaip dešimt metų. „Mane džiugina tai, jog kiekvienas čia esantis gydytojas yra vertinamas, gerbiamas, paisoma jo nuomonės. Jaučiuosi ne tik mažu sraigteliu bendroje klinikos veikloje, bet ir asmenybe, į kurią atsižvelgiama. Tarpusavio santykiai su pacientais taip pat kupini šilumos. Visiems svarbu, kad kiekvienas atėjęs jaustųsi gerai ir norėtų sugrįžti”, – šypteli S. Petrauskienė.

Nemokamos šeimos gydytojų bei specialistų konsultacijos

Verslo centre „B66” įsikūrusioje klinikoje apsilankę pacientai galės naudotis nemokamomis pirminės sveikatos priežiūros paslaugomis, teikiamomis šeimos gydytojų. Šiame „Saulės šeimos medicinos centro” filiale konsultuos ir ilgametę patirtį sukaupę šeimos gydytojai, ir jauni, bet ne mažiau gabūs rezidentūrą baigę šios srities medikai.

Jauna šeimos gydytoja Joana Kukienė prieš kurį laiką viename iš klinikos filialų atliko tris mėnesius trukusią šeimos rezidentūros dalį, o baigusi studijas universitete papildė „Saulės šeimos medicinos centro” kolektyvo gretas. „Jei pastebiu aktyvų žmogų – šeimos medicinos entuziastą, kuriam patinka dirbti šioje srityje, tarpusavio draugystę pratęsiame ir po praktikos pasiūlome jam darbo vietą”, – teigia A. Urbonienė.

„Kitose pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiose įstaigose vis dar pasitaiko atvejų, kai šeimos gydytojai rūpinasi tik suaugusiaisiais, o tuo tarpu mažieji pacientai siunčiami į pediatrų kabinetus. „Saulės šeimos medicinos centras“ mane sužavėjo tuo, jog čia dirba tikrieji šeimos gydytojai – jie konsultuoja sveikatos klausimais ne tik suaugusiuosius, bet visą šeimą – nuo kūdikių iki garbingo amžiaus pacientų. Šis privalumas buvo lemiamas renkantis darbo vietą“, – įspūdžiais dalinasi jauna naujosiose filialo patalpose dirbsianti šeimos gydytoja J. Kukienė.

Klinikoje dirba ir kiti specialistai: odontologas, echoskopuotojas, dermatologas, psichologas, psichiatras, ginekologas, socialinis darbuotojas. Veikia masažo, kineziterapijos kabinetai. „Saulės šeimos medicinos centro” direktorė prasitaria, jog svajonėse kirba ir noras ateityje klinikoje teikti papildomas paslaugas raidos sutrikimų turintiems vaikams, jų šeimos nariams.

Svarbi ne tik teikiamų medicinos paslaugų kokybė, bet ir įstaigos vieta

„Didelį dėmesį skiriame ne tik gydytojų bei slaugytojų kvalifikacijai, bet ir aplinkai, kurioje dirbame. Visi trys Kaune esantys filialai nedideli, todėl pacientui nesunku pažinti personalą. Žmonės vertina ir tai, kad lankydamiesi pas vieną šeimos gydytoją, užklupus negalavimams, patarimus kaip gydytis, gali gauti ne tik sau, bet ir kitiems šeimos nariams nepriklausomai nuo jų amžiaus.

Paklausta apie tai, kaip „Saulės šeimos medicinos centrą“ atranda ir pasirenka pavieniai pacientai ar šeimos, įstaigos vadovė sako, jog dažniausiai atsiliepimai apie klinikos padaliniuose dirbančius gydytojus ir slaugytojas sklinda iš lūpų į lūpas – apsilankyti rekomenduoja jau esamų pacientų artimieji, draugai ar bičiuliai.

Tikslas – apsaugoti pacientą nuo ilgo laukimo eilėse pas specialistus

„Stengiamės dirbti taip, kad be reikalo nevargintumėme savo pacientų išduodami jiems siuntimus ir nukreipdami pas kitus gydytojus tik dėl formalumo. Pavyzdžiui, kai mūsų įstaigoje apsilanko vaikas, besiskundžiantis ausies skausmu, jis gauna reikiamą pagalbą, nes įprastinį ausies uždegimą gali ir privalo gydyti šeimos gydytojas. Pacientui nebūtina keliauti į kitą gydymo įstaigą ir laukti eilėse“, – paaiškina A. Urbonienė.

Visą šią savaitę naujoje „Saulės šeimos medicinos centro“ klinikoje esami ir būsimi pacientai kviečiami atvykti į klinikos atvirų durų dienas, kurių metu bus galima susipažinti su personalu, įstaigoje teikiamomis paslaugomis. Pacientų lauks ir keletas staigmenų!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA