Eurolygos akistata: kauniečiams teko pripažinti aikštelės šeimininkų pranašumą | Kas vyksta Kaune

Eurolygos akistata: kauniečiams teko pripažinti aikštelės šeimininkų pranašumą

R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žaidė penktąsias šio sezono Eurolygos rungtynes. Žalgiriečiai išvykoje susitiko su Maskvos CSKA komanda. Atkakliai iki paskutinės sekundės kovoję „Žalgirio“ krepšininkai vis dėlto turėjo pripažinti aikštelės šeimininkų pranašumą – jie pergalę šventė rezultatu 94:91.

Užtikrintai rungtynes Maskvoje pradėjo Edgaras Ulanovas, kuris ne tik pasižymėjo tiksliu reidu, tačiau ir pamokė varžovus tolimu šūviu, gerą kauniečių pradžią tęsė tritaškiu pranašumą iki 8:2 didinęs Vasilije Micičius. Sustoti neketinęs E.Ulanovas įskraidino dar vieną trijų taškų vertės metimą, o prabilus Kevinui Pangosui ir Pauliui Jankūnui, svečiai į priekį truktelėjo – 18:9. Tiesa, vos per keletą minučių CSKA krepšininkai viską pavertė aukštyn kojomis ir kėlinį baigė pirmaudami 19:22.

Antrąjį kėlinį tritaškiu atidarė Artūras Milaknis, o tris minutes apsigynus nuo grėsmingų maskviečių atakų, į priekį žalgiriečius išvedė puikaus V.Micičiaus perdavimo sulaukęs P.Jankūnas – 24:22. Netrukus šeimininkai suaktyvino savo veiksmus puolime ir į jų 17 taškų įsiterpti pavyko tik V.Micičiaus ir Antano Kavaliausko dvitaškiams (28:39). Švelninti situaciją ėmėsi sėkmingai veikęs V.Micičiaus bei E.Ulanovo duetas, galingu dėjimu krepšį drebino atsilikimą iki 34:41 mažinęs Aaronas White‘as. Nors A.White‘as pasižymėti spėjo ir aštriu prasiveržimu, pernelyg lengvai taškus rinkęsi tituluoti varžovai į antrą rungtynių pusę nusinešė rekordinę persvarą – 36:51.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionų žaidimą į savo rankas paėmė toliašaudė artilerija su V.Micičiumi ir E.Ulanovu priešakyje – 43:53. Kauniečiai sėkmingai naudojosi anksti surinktomis varžovų komandinėmis pražangomis, iš vidutinio nuotolio pataikė Axelis Toupane, bet kitoje aikštės pusėje siautė artėti neleidęs Nando De Colo (52:64). Tiesa, labai toli paleisti šeimininkų nebuvo linkę ir žalgiriečiai: tolimą dūrį smeigė A.Milaknis, baudas sumetė V.Micičius ir skirtumas apmažėjo iki 57:64. Tuomet puikiai į baudos aikštelę įkirto A.Milaknis, greitajame puolime maksimumą išpešė A.Toupane ir, kėlinuką 26:18 laimėjęs „Žalgiris“, visą lemiamą kovą nukėlė į paskutinę dešimties minučių atkarpą – 62:69.

Ketvirtąjį kėlinį sudėtingais, bet ryžtingais reidais pradėjo V.Micičius ir A.Toupane, o varžovams stringant atsilikimas ištirpo iki 68:72. Ketvirčiui įpusėjus tolimesnį dvitaškį realizavo P.Jankūnas, bet netikėtumo faktoriumi tapo tris tritaškius vieną po kito smeigęs Andrejus Vorontsevičius – 70:81. Žalgiriečiams skubant ir po vieną ieškant spragų CSKA gynyboje, šeimininkai susikrovė sunkiai panaikinamą pranašumą (70:86). Sudėti ginklų neketino iš toli prabilęs Kevinas Pangosas ir laiko veltui prie baudų metimų linijos neleidęs V.Micičius – 75:86. Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimo sulaukęs jaunimas nepabūgo galingų varžovų ir sugebėjo atkurti kovą: tritaškiu iš krašto savo pasirodymą pradėjo Gytis Masiulis, taškų sąskaitą atsidarė Martynas Arlauskas, net vienuolika taškų iš eilės surinko įspūdingą šou surengęs Paulius Valinskas, tačiau taikliai baudas sumetę varžovai pergalės iš savo rankų nebepaleido – 91:94.

„Žalgiris“: V.Micičius 20 (5/7 dvit., 7 rez. perd.), E.Ulanovas 14 (3/4 trit.), P.Valinskas 11 (3/4 trit.), A.Toupane 9 (2 per. kam.), P.Jankūnas 9 (5 atk. kam.), K.Pangosas 8, A.Milaknis 8, A.White’as 4, G.Masiulis 3, A.Kavaliauskas 3, M.Arlauskas 2, B.Daviesas 0.

CSKA: W.Clyburnas 26 (3/6 trit., 4 per. kam.), N.De Colo 25 (6/7 dvit., 3/7 trit., 10 rez. perd.), A.Vorontsevičius 14 (4/6 trit.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA