D. Grybauskaitė pakilo „Forbes“ įtakingiausių moterų sąraše | Kas vyksta Kaune

D. Grybauskaitė pakilo „Forbes“ įtakingiausių moterų sąraše

BNS 2017/11/02 14:50
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė vėl papuolė į Jungtinių Valstijų verslo žurnalo „Forbes“ sudarytą įtakingiausių pasaulio moterų sąrašą. Per keturias pozicijas pakilusi šalies vadovė apibūdinta kaip principinga Kremliaus kritikė.

D. Grybauskaitei sąraše skirta 68-oji vieta. Leidinys atkreipė dėmesį į griežtą prezidentės poziciją dėl Rusijos ir pastangas sumažinti Maskvos įtaką energetikoje. „D. Grybauskaitė, pirmoji į Lietuvos prezidento postą išrinkta moteris (ir vienintelė, perrinkta antrai prezidento kadencijai), susikūrė atkaklios Vladimiro Putino kritikės reputaciją. Ji spaudė Vakarus taikyti griežtesnes sankcijas Rusijai ir prašė NATO sparčiau priimti sprendimus dėl savo plėtros Rytų Europoje. Per neseniai vykusias bendras Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Zapad“ ji buvo viena iš garsiausių pavojų skelbiančių balsų, atkreipiančių dėmesį į daugeliui baimę keliantį dalyką – kad Rusija galbūt ruošiasi konfliktui su NATO“, – rašo „Forbes“.

„Ji taip pat stumia projektą, kad Europos Sąjunga pritartų Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimui su žemynine Europa“, – teigiama žurnale.

Lietuvos prezidentė pernai šiame sąraše užėmė 72-ą vietą. Įtakingiausia pasaulio moterimi septintus metus iš eilės paskelbta Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Antrą vietą „Forbes“ skyrė britų premjerei Theresai May (Teresai Mei), trečioji vieta teko verslininkei, filantropei Melindai Gates (Melindai Geits). Lenkijos premjerė Beata Szydlo (Beata Šydlo) užėmė 31-ąją vietą, Estijos prezidentei Kersti Kaljulaid teko 78-oji pozicija. „Forbes“ įtakingiausių pasaulio moterų sąrašą sudarinėja kasmet nuo 2004 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA