Karo muziejuje Kaune – susitikimas su Vytautu V. Landsbergiu | Kas vyksta Kaune

Karo muziejuje Kaune – susitikimas su Vytautu V. Landsbergiu

Organizatorių nuotr.

Ar esate girdėję apie žymiuosius arklio Dominyko nuotykius? O galbūt skaitėte pasakas apie Rudnosiuką ar girdėjote apie naująjį kuriamą filmą „Bunkeris“?

Visi šie apibūdinimai sutelpa į vieną kūrybišką asmenybę – poetą, prozininką, teatro ir kino režisierių Vytautą V. Landsbergį. Unikalūs pasakojimai, eilės, partizaniškos dainos ir vaikų kurti trumpametražiai filmai jau lapkričio 5 d., sekmadienį, 14 val. Vytauto Didžiojo karo muziejuje, kur vyks pokalbis su V. V. Landsbergiu „Pokaris vaikų akimis“.

Susitikimo metu bus galima ne tik pabendrauti su V. V. Landsbergiu, tačiau taip pat išgirsti partizaniškas dainas, eiles, sužinoti įdomiausias detales apie pradedamą kurti V.V. Landsbergio filmą „Bunkeris“, išvysti poeto organizuojamose kūrybinėse moksleivių stovyklose sukurtus vaikų trumpametražius dokumentinius filmus apie partizanus.

Vytautas V. Landsbergis (g. 1962) – poetas, prozininkas, dramaturgas, kino ir teatro režisierius. 1985 m. baigė VU filologijos fakultetą, studijavo kino režisūrą Tbilisio (Gruzija) Š. Rustavelio teatro institute, vėliau gilino kino žinias pas J. Meką „Anthology Film Archives“ Niujorke, dar vėliau Lenkijoje – pas K. Kiesliovskį ir K. Zannussį.

1993 m. V. V. Landsbergio pasakų knyga „Rudnosiuko istorijos“ išrinkta geriausia metų knyga vaikams, o 2004 m. knyga „Arklio Dominyko meilė“ paskelbta geriausia metų knyga vaikams ir paaugliams. 1993 m. V. V. Landsbergis įkūrė kino studiją „A PROPOS“, kurioje kuriami dokumentiniai bei vaidybiniai filmai.

Per penkiolika kinematografinės veiklos metų V. V. Landsbergis yra sukūręs aštuoniolika dokumentinių filmų ir du vaidybinius. Naujausias vaidybinis filmas vaikams, kuriam scenarijų parašė pats autorius, sukurtas 2002 m. pagal brolių Grimų pasaką „Jonukas ir Grytutė“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA