Kebabai ir picos Kaune pakeitė spalvą | Kas vyksta Kaune

Kebabai ir picos Kaune pakeitė spalvą

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai kaip reikiant nustebs užsukę į vieną iš populiariausių greito maisto užkandinių mieste. Čia juos pasititiks neįprastas vaizdas – kebabai ir picos, pakeitę įprastą spalvą. Spalva – ne kasdieniška, todėl neabejotinai žadina smalsumą, o mintyse kirba klausimas, kas atsitiko?

[galerija kiek=”12″]

Kasmet Lietuvoje vis labiau juntamas Helovino įsišaknijimas. Šventė, minima spalio 31 dieną, virsta tikra persirengėlių-vaiduoklių fiesta. Tradicija, pasiekusi ir Europą, atkeliavo iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kur specialiais kostiumais apsirengę vaikai vaikšto po žmonių namus, o atsivėrus jų durims, pasigirsta klausimas – pokštas ar saldainis?

Vaikai ir jaunimas Lietuvoje taip pat neatsilieka nuo tradicijų ir paskutinįjį spalio vakarą leidžiasi į vaiduokliškas linksmybes – siaučia teminiuose vakarėliuose, žiūri siaubo filmus draugų kompanijoje, susikūrę šmėklišką atmosferą namuose su helovinišką atributika.

O kaip gi Helovinas be specialių patiekalų? Viena iš populiariausių greito maisto užkandinių Kaune „Liuks kebabai“ jau antruosius metus spalio 31 dieną savo klientus pasitinka staigmena – juodame lavaše įsuktais kebabais. Valgiaraštyje šiemet – ne tik juodi kebabai, bet ir picos bei arabiška duona.

„Klientai, užsukę į mūsų užkandines per Heloviną, nestokoja smalsumo – jiems įdomu paragauti juodą kebabą, o šiemet ir tokios pat spalvos picą ar arabišką duoną. Šią dieną mūsų darbuotojai pluša nuo pat ryto, kad visiems norintiems patiektų norimą paragauti išskirtinėss – juodos spalvos patiekalą, juk tokia proga pasitaiko tik kartą metuose“, – šypteli „Liuks kebabai“ direktorė Jolita Linauskė. Ji prasitaria, jog visi ingridientai čia – natūralūs, todėl baimintis tikrai nereikia.

Klausiame skaitytojų: o jūs ar švenčiate Heloviną? Jei taip, kokiomis šios šventės tradicijomis vadovaujatės? O gal priešingai – nešvenčiate, nes šis laikas jums – susikaupimo ir rimties? 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA