Kėdainių tragedija: pirmą kartą viešai prabilo ir nužudytojo Matuko tėtis | Kas vyksta Kaune

Kėdainių tragedija: pirmą kartą viešai prabilo ir nužudytojo Matuko tėtis

delfi.lt 2017/10/31 11:11
DELFI nuotr.

Kauno apygardos teisme antradienį tęsiama Kėdainių siaubūnų byla, kurioje Gediminas Kontenis ir Monika Kaziukaitytė yra kaltinami žiauriu pastarosios mažamečio sūnaus nužudymu. Šį kartą prieš žurnalistus pirmą kartą prabilo ir nužudytojo Matuko tėtis. Šiandien yra numatyta jo apklausa.

„Kontenis bando savo uodegą išsukti ir ji (aut. M. Kaziukaitytė) kratosi atsakomybės. Šiandien pasikalbėsime“, – apie būsimą apklausą sakė Matuko tėvas.

Vyras ironiškai klausė, ar pagal Lietuvos įstatymus jis galėjo pilnavertiškai rūpintis savo vaiku.

„Jūs galvojat, kad taip paprastai atiduoda vaiką? Vaikas juk pirmiausia atitenka motinai, o tėvas lieka antroje vietoje“, – sakė nukentėjusysis.

Pasak vyro, jis domėjosi, kaip auga jo vaikas, tekdavo bendrauti ir su M. Kaziukaityte.

„Visada galvojau, kaip atsiimti vaiką, tačiau kokius žingsnius aš galėjau daryti, kai motina buvo „švelnutė“, „gerutė“, nieko neprisidirbus. Ką aš vaikų teisėms pasakyčiau? Nieko“, – sakė vyras.

Pasak Matuko tėčio, jis tikėjosi, kad motina galės pasirūpinti vaiku.

„Mes visi tikėjomės, bet iš kur gali žinoti, kad taip galėjo atsitikti. Nepasakyčiau, kad ji buvo kažkas tokio, kad galėtų nuskriausti“, – pasakojo vyras. Pasak jo, kad Monika vartotų narkotikus jis taip pat nepastebėjo.

Nukentėjusysis su M. Kaziukaityte gyveno iki tol, kol Matui suėjo vieneri metukai, vėliau moteris panoro su juo skirtis.

„Nežinau, gal buvau per prastas. Aš norėjau likti su ja“, – sakė nužudytojo tėvas.

G. Kontenio „spaudos konferencija“ prieš teismo posėdį šį kartą buvo ramesnė.

„Manau, paradoksas, kad Monika nėra kalta, bet sankcijos skyrimo posėdyje ji jau antrą kartą neprieštarauja, reiškia jai patinka gyventi kalėjime, o juk jos pozicija yra nekalta. O kai jos klausia, ar ji prieštarauja sankcijos skyrimui suimti 3 mėn., ji sako, kad neprieštarauja. Visiškai nesuderinta jos pozicija.“

Paklaustas apie akistatą su Matuko tėvu, G. Kontenis ironiškai suabejojo jo tėvyste.

„Vargu, ar jį galima pavadinti tėvu. Jis nei alimentų mokėjo, nei rūpinosi, nei skambindavo. Nežinojo, kokie filmukai ar saldainiai vaikui patiko, ką jau kalbėti apie batukų „išmerą“.

M. Kaziukaitytė sutiko su G. Kontenio išsakytomis pastabomis tėvui. Pasak moters, biologinis tėvas tikrai nesirūpino vaiku.

„Po to, kai išėjo iš namų, jis visai nesirūpino, nesidomėjo savo sūnumi. Aš bandžiau su juo susisiekti, klausdavau kaip jam sekasi, kaip jis gyvena. Aš neprašiau, kad jis mus paremtų pinigais, tik norėjau, kad jis bendrautu su vaiku“, – pasakojo kaltinamoji.

Prokuroro Vytauto Gatavecko supratimu, nužudytojo Matuko tėtis, nors ir gyveno užsienyje, kontaktą su vaiku palaikė internetu – „Skype“ ryšiu.

„Kaip jis ir pats teigia, tas kontaktas buvo, tačiau ribotas dėl M. Kaziukaitytės užimtumo, darbo ir kitų priežasčių“, – sakė V. Gataveckas.

Pasak prokuroro, nukentėjusysis natūraliai išgyvena nelaimę.

M. Kaziukaitytė yra įtariama žiauriai nužudžiusi savo artimą šeimos narį – bejėgiškos būklės mažametį sūnų. Taip pat ji yra kaltinama piktnaudžiavusi tėvų teisėmis ir pareigomis.

G. Kontenis įtariamas žiauriai nužudęs bejėgiškos būklės mažametį ir tris kartus sukėlęs fizinį skausmą ar nežymų sveikatos sutrikdymą. Kraupus nusikaltimas Kėdainiuose buvo įvykdytas sausio 24-osios rytą, kai poros neregėtą įsiūtį sukėlė tai, kad vaikas neištarė skaičių pavadinimų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA