Kauniečius savaitgalį į Senamiestį traukė knygų mugė ir kūrybinės dirbtuvės | Kas vyksta Kaune

Kauniečius savaitgalį į Senamiestį traukė knygų mugė ir kūrybinės dirbtuvės

Organizatorių nuotr.

Praėjusį savaitgalį galerijoje-kavinėje „Nyčės ūsai“ šurmuliavo knygų mugė, subūrusi ne tik knygų mėgėjus, bet ir įvairius kūrėjus, siekiančius pasidalinti savo darbais. Veikos čia sau rado visi – nuo komiksų mylėtojų iki filosofijos gerbėjų.

Renginyje dalyvavo knygų leidėjai ir platintojai „Kitokia Grafika“, „Six Chairs Books“, „Juodas Šuo“, „Lapas Leidykla“ bei „Jonas ir Jokūbas“. Kiekviena įstaiga turėjo savo stalus ir siūlė asortimentą, kurį rasti knygynuose ir įprastose platinimo vietose būtų sunku.

Tačiau mugėje dėmesys buvo sutelktas ne tik knygoms – vyko įvairiausio pobūdžio meno dirbtuvės. Komiksų dirbtuvėles vedė Anna Pavlova, o kaligrafijos dirbtuves – Linas Spurga. Ekskursiją po Senamiestį, kuri buvo orientuojama į geriausius architektūros paminklus, organizavo ir pravedė „Ekskursas“. Tai pat vakare vyko grafinio romano „The Great Outdoors“ pristatymas ir diskusija su knygos autorėmis.

Organizatoriai atskleidžia, kad tokios mugės taps tradicija – artimiausia mugė kauniečių ir miesto svečių lauks prieš didžiąsias metų šventes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA