Darbe neblaivus aptiktas Pravieniškių kolonijos direktoriaus pavaduotojas | Kas vyksta Kaune

Darbe neblaivus aptiktas Pravieniškių kolonijos direktoriaus pavaduotojas

BNS 2017/10/30 13:57
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neblaivus darbe rastas Pravieniškių pataisos namų–atvirosios kolonijos direktoriaus pavaduotojas Darius Prokarenka. Pirmadienį Kalėjimų departamentas pranešė, kad jam gresia atleidimas.

„Nesvarbu, ar prižiūrėtojas, ar įstaigos vadovas – girtumas tarnyboje yra netoleruotinas ir žeminantis pareigūno vardą. Todėl nustačius nusižengimus, bus taikytos griežčiausios tarnybinės nuobaudos – atleidimas,“ – pranešime spaudai teigė laikinasis Kalėjimų departamento vadovas Viktoras Davidenka.

Ketvirtadienį apie 9 val. gavus anoniminį pranešimą buvo patikrintas dviejų Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnų blaivumas. Per pirminį patikrinimą alkoholio kiekio matuokliu įstaigos direktoriaus pavaduotojui D. Prokarenkai buvo nustatytas 0,7 promilės girtumas, šios įstaigos Administracijos skyriaus viršininkui Virginijui Zabarauskui – 0,6 promilės girtumas.

Abu pareigūnai su alkoholio kiekio matuoklio rodmenimis nesutiko, todėl buvo nuvežti į Kauno klinikas kraujo mėginiui paimti. Įstaigos direktoriaus pavaduotojas ir skyriaus viršininkas nušalinti nuo darbo dėl galimo neblaivumo. Dėl galimų šiurkščių tarnybinių nusižengimų Kalėjimų departamente pradėti tarnybiniai patikrinimai.

Sekmadienį Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnas nustatė neblaivų Kybartų pataisos namų prižiūrėtoją. Apie 7.30 val. tikrinant įeinančius į įstaigą asmenis, kilo įtarimas dėl Apsaugos ir priežiūros skyriaus jaunesniojo specialisto blaivumo – iš jo sklido alkoholio kvapas. Pareigūnui buvo pasiūlyta blaivumą patikrinti alkoholio matuokliu. Prižiūrėtojui nustatytas 0,7 promilės girtumas. Apie tai pranešta įstaigos vadovui, pareigūnas nušalintas nuo pareigų ir pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA