Š. Jasikevičius kreipiasi į „Žalgirio“ sirgalius: jei keliate balsą prieš savą, nesate verti palaikyti komandos | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius kreipiasi į „Žalgirio“ sirgalius: jei keliate balsą prieš savą, nesate verti palaikyti komandos

delfi.lt 2017/10/29 20:44
R. Tenio nuotr.

Po dramatiškos LKL lyderių mūšio baigties ir „Žalgirio“ pergalės 92:90 prieš Panevėžio „Lietkabelį“ Kauno ekipos stratego Šarūno Jasikevičiaus mintys krypo ne apie rungtynes.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris labiausiai liko nusivylęs ne dėl savo auklėtinių silpno pasirodymo ketvirtame kėlinyje, ne dėl išbarstytos solidžios persvaros, bet dėl „Žalgirio“ sirgalių elgesio.

Dalis jų tribūnose reiškė nepasitenkinimą gynėjo Artūro Milaknio žaidimu.

Tai strategui visiškai nesuprantama.

„Nebuvome tokie švieži, kad prieš tokį gerą varžovą parodytume savo tikrąjį veidą. Bet iki trečiojo kėlinio pabaigos kontroliavome situaciją.

Nežinau, ar turime tokius žaidėjus, kurie nėra kovingi, ar jie nesupranta kiekvienos detalės svarbos. Bandome akcentuoti, kad šiame lygyje kiekvienas kamuolys yra labai svarbus.

Kitas dalykas, mes turime puikius sirgalius, su jais turiu gražius santykius ir per pusantrų metų, kai esu vyriausiasis treneris, šiandien eilinis kartas, kai aš nesupratau jų. Kodėl negražiai elgiamasi su vienu žaidėju, vietiniu krepšininku, kuris tiek daug davęs mūsų klubui?

Kodėl žaidžiant šioje arenoje visada yra priešprieša prieš lietuvius? Turėjome įvairių užsieniečių, šiuo metu turime legionierių, kurie sunkiai integruojasi į komandą. Bet, deja, tas lietuviškas bruožas – eiti prieš „savą“ – man yra nepriimtinas.

Kodėl taip reikia elgtis? Vietoj to, kad saviškį palaikytume, mes dažniausiai „varome“ ant savų. Pernai buvo panaši situacija, šiemet tai kartojasi. Net aš kažkada Kauno arenoje buvau nušvilptas. Nors „Žalgirio“ fanai garsėja visoje Europoje kaip vieni geriausių, tačiau yra tokių momentų, kurių negali praleisti. Aš kalbu apie mažumą, apie kelias dešimtis, kurie dedasi esantys didžiuliai komandos fanai“, – į sirgalių sąžinę dėl jų reakcijos į Artūro Milaknio žaidimą apeliavo Š. Jasikevičius.

„Aš nežinau, ar Artūrą veikia tai, reiktų klausti jo paties. A. Milaknis – vienas profesionaliausių krepšininkų, kuriuos teko matyti. Kai dar žaidžiau, treniruotėse mane dengdavo A. Milaknis, mes kartu dirbome gerus metus. Man tapus treneriu, viena sąlygų buvo ta, kad ekipoje liktų Artūras, nes aš žinau, koks tai yra profesionalus ir atsidavęs krepšininkas.

Tie, kurie yra perėję visą „Žalgirio“ sistemą, mums yra patys brangiausi, bet kai kuriems fanams – ne. Tas, kuris gali kelti balsą prieš savo žaidėją, tas nėra tikras komandos sirgalius“, – piktai pabrėžė Š. Jasikevičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA