Artėjant Visų šventųjų dienai ir Vėlinėms, kauniečiai plūsta į kapines | Kas vyksta Kaune

Artėjant Visų šventųjų dienai ir Vėlinėms, kauniečiai plūsta į kapines

R. Tenio nuotr.

Savaitės viduryje sulauksime mirusiems pagerbti skirtų dienų – pirmosios lapkričio dienos, menant tiek pagoniškąsias, tiek krikščioniškąsias tradicijas, siejamos su tų, kurie išėjo, atminimu.

Lietuvoje šiomis dienomis dažnai lankomi artimųjų kapai, jų atminimui uždegamos žvakelės. Tačiau daugelis kapines aplanko ir kelios dienos prieš minėtąsias šventes – norėdami sutvarkyti artimųjų kapus, kad atėjus lapkričiui viskas, ką reikėtų padaryti, tai uždegti žvakę ir kelias minutes tyla pagerbti išėjusį anapus.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas šeštadienio pavakarę aplankė Romainių bei Karmėlavos kapines, kuriose net ir merkiant lietui, triūsė žmonės – šlavė nukritusius lapus, sodino šalčiui pakančias gėles arba keitė vasarą kapines puošusią augmeniją dirbtinėmis gėlėmis.

Tikėtina, kad šiandien kapines lankančiųjų skaičius dar išaugs – sinoptikai praneša, jog nors visą dieną Kaune bus debesuota, lietaus tikimybė bus gerokai mažesnė negu praėjusias kelias dienas. Detalesnę orų prognozę galite rasti čia.

Dėl didelių automobilių srautų daugelyje kapinių keitėsi eismo tvarka – apie pokyčius prie Romainių kapinių skaitykite čia. Taip pat savo maršrutus ir išvykimo laikus pakoregavo ir viešasis transportas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA