Monika Linkytė: kauniečiai – be galo šiltai mane priimantys žmonės | Kas vyksta Kaune

Monika Linkytė: kauniečiai – be galo šiltai mane priimantys žmonės

Organizatorių nuotr.

Pamažu ruduo artėja prie pabaigos ir jau greitai visur įsivyraus jaukiausių metų švenčių laukimas. Kaip įprasta, didžiųjų švenčių proga Kaunas prisipildo įvairiausiais renginiais, savo šou rengia iš visur sugužantys atlikėjai. Viena tokių – tarp dviejų šalių gyvenanti dainininkė Monika Linkytė.

Atlikėja neslepia, jog į Kauną sugrįžti visuomet traukia pasitinkančios publikos šiluma. „Kauniečiai dažniausiai būna tie atsipalaidavę ir be galo šiltai mane priimantys žmonės. Tai kaip čia negrįši kiekvienais metais?!“ – teigia atlikėja.

Šiuo metu antrus studijų metus Londone perkąsti bandanti M. Linkytė į Kauną užsuka ir pasivaikščioti – šiemet atlikėja ieško išskirtinių būdų, kaip pasiekti ir nustebinti savo publiką, tad vieną iš bilietų į šventinį koncertą paslėpė Laisvės alėjoje esančioje ukulėlėje. „Kauniečių reakcija – nenugalima: bilietus rado per 13 minučių! Iškart atskleisiu: tokių slėpynių dar tikrai bus, nepražiopsokite naujų užuomenų,“ – budrumo kviečia nestokoti M. Linkytė.

Lietuvoje ties koncertine programa dirbanti, o Londone studijuojanti mergina pastebi, jog suderinti šias dvi veiklas – pakankamai nelengva. „Nors iš pradžių atrodė, jog dar ir ne tokį gyvenimo tempą esu ištvėrusi, bet visgi tie skrydžiai ir tai, jog viskas vyksta labai greitai – išvargina. O kai esi nepailsėjęs, sunku ir produktyviai nuveikti tiek daug darbų, kurių prisikaupia kasdien,“ – pasakoja dainininkė. Jos teigimu, Lietuvoje nuo pirmos minutės sustyguota darbotvarkė: susitikimai, repeticijos, koncertai, įrašai, filmavimai, fotosesijos, o studijos Londone, po tokių dienų Lietuvoje, tampa savotiškomis atostogomis.

Atlikėjos koncertas šiemet suplanuotas gruodžio 18 d., „Žalgirio“ arenos amfiteatre, kur klausytojus pasitiks su nauja programa „Monika, cinamonas & ukulelės“. M. Linkytė teigia, kad tai bus pirmasis tokio masto koncertas Lietuvoje, kur į dėmesio centrą vietoje tradicinių instrumentų stos jos metų atradimas – ukulėlė.

Balsingoji mergina žada jaukumo ir nuoširdumo pilną vakarą. „Man svarbu, kad žmonės širdyse nešiotųsi tą tikrumo jausmą. Scenoje ir šiaip pasaulyje šiandien labai sunku atskirti, kas tikra, o kas sumeluota. Mus labai lengva apgauti ir scena tikrai gali sukurti įvaizdį, kuris yra toli nuo tikrojo dainininko. Tad visad stengiuosi labai apgalvoti, kad dainos būtų apie tai, ką jaučiu, kad žodžiai, kuriuos sakau, būtų tie, kurie guli mano viduj.“

M. Linkytė atskleidžia neturinti jokių specialiųjų ritualų prieš koncertus – ji tiesiog tiki, kad koncertas bus vienas geriausių koncertų, kuriuos tekę turėti, o publika bus maloni ir įsitrauks. „Ir kiekvieną kartą, jei iš tiesų sau viduj pasakau, kad bus tikrai taip, be jokių išvedžiojimų – taip ir būna,“ – džiaugiasi atlikėja. Ji pastebi, kad gera energija, kurią atsineša į sceną yra užkrečiama, todėl ir publika labai greitai įsitraukia.

„Cinamonas įkvėpė naujausią mano dainą „Gal tai meilė?“, jis – tas jaukus aromatas, kuris beveik kiekvieną prisiminimais nukelia į vaikystę, namų jaukumą, svajones ir tiesiog gražias mintis. Koncertuose cinamonas – tų gražių jausmų simbolis,“ – pasiteiravus, ką bendro turi jos muzika ir cinamonas, teigia atlikėja. Ji taip pat žada cinamonu kvepiančias asmenines staigmenas kiekvienam klausytojui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA