Į Kauno gatves išriedėjo dar nematyta transporto priemonė | Kas vyksta Kaune

Į Kauno gatves išriedėjo dar nematyta transporto priemonė

Organizatorių nuotr.

Šį šeštadienį centrinėmis Kauno gatvėmis riedėjo labai neįprastos transporto priemonės – dviračiai, aplink kuriuos buvo sukonstruoti automobilio gabaritų dydžio rėmai. Akcijos tikslas – parodyti kaip efektyvu ir patogu mieste naudoti dviratį vietoje automobilio taip išvengiant spūsčių, oro taršos ir skatinant sveiką gyvenimo būdą.

Tokia iniciatyva Lietuvoje vykdyta pirmą kartą ir sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo. Nepabijoję lietingo oro, kauniečiai liko nustebinti – renginio dalyvius lydėjo paskatinamais šūksniais bei plojimais.

13 val. “dviračiai-mašinos” pajudėjo nuo Kauno pilies aikštelės Soboro link. Kaip sakė akcijos organizatorius Gediminas Kondrackis: “Pasukti miestiečių galvas ir žvilgsnius kartais prireikia neįprastų priemonių. Norėjome parodyti, jog dviračiai drastiškai taupo vietą mieste. Į vieną tokią konstrukciją sutilpo net keturiolika dviračių.”

Gediminas tikino, jog vairuotojai pamatę vykdomą akciją pristabdydavo ir pradėdavo elgtis atsargiau. „Tikimės, kad tai bus mažas žingsnelis link draugiškesnės vairavimo kultūros Kauno mieste”,- sakė organizatoriai.

Ši akcija įgyvendinta kaip dalis Erasmus+ jaunimo projekto “Cycle and the City”. Projekto dalyviai iš šešių valstybių: Lietuvos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės bei Danijos visą savaitę dalyvavo įvairiose veiklose skatinančias naudotis dviračiu kaip greita, pigia, gamtą tausojančia transporto priemone. Jaunuoliai dalijosi problemomis, su kuriomis susiduria dviratininkai miestuose, bei ieškojo būdų joms spręsti.

Projekte dalyvavo ir “Like Bike” revoliucijos atstovai, kurie pristatė kas šiuo klausimu daroma Kauno mieste. Pagrindinė projekto mintis – matyti dviratį kaip alternatyvą automobiliui ir taip kovoti su esminėmis miestų logistikos problemomis: kamščiais, triukšmu, oro tarša bei skatinti sveiką gyvenimo būdą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA