Kas vyksta Kaune spalio 27-29 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune spalio 27-29 dienomis? (Renginių kalendorius)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Laiko tėkmė geriausiai įrodoma tada, kai tenka perversti kalendoriaus lapus. O būtent tai po savaitgalio teks padaryti – spalis pasiekia savo finišo tiesiąją ir jau greitai perduos estafetę lapkričiui. Tai atspindi ir orai – termometrų stulpeliai visą savaitgalį nekils aukščiau 7 laipsnių ribos, o pilki lietaus debesys praretės tik sekmadienį. Detalesnę orų prognozę rasite čia.

O ir su vasara teks oficialiai atsisveikinti – sekmadienio naktį bus atšaukiamas vasaros laikas, laikrodžius suksime valanda atgal. Portalas „Kas vyksta Kaune“ kviečia nepasimesti nei laike, nei erdvėje – apie atšaukiamą laiką dar priminsime, o erdvėje padės orientuotis renginių kalendoriaus apžvalga.

„Noriu būti matomas 2017“

Aleksandro Stulginskio universiteto Studentų atstovybė ir Kauno rajono organizacijų Apskritasis stalas suvienija jėgas ir organizuoja į jau tradicija tapusį, šeštąjį kartą organizuojama renginį „Noriu būti matomas“. Renginio tikslas – supažindinti Kauno jaunimą su Lietuvos šaulių sąjungos veikla, suteikti reikiamų žinių apie savanorystę ir žmogaus gyvybės svarbą. Be paskaitų ir smagių veiklų taip pat vyks vakaro koncertas, kuriame pasirodys lietuviško hip hopo atstovas Alekna. Renginys nemokamas.

Sporto kino festivalis

Spalio 26-29 dienomis didžiausi Lietuvos miestai savo gyventojams ir svečiams pasiūlys užsukti į kino sales ir pamatyti aštuonis šalyje nerodytus filmus sporto tematika. „Sporto kino festivalis“ skirtas plačiajai Lietuvos visuomenei, atskirų sporto šakų fanams bei kino gurmanams. Festivalio tema – vidinė stiprybė. Atvykę į kino teatrus sužinos, kiek „kainuoja“ pergalės, kokia yra nematoma sporto pusė.Įėjimas į „Sporto kino festivalį“ nemokamas, tačiau vietų skaičius ribotas. Registracija – renginio aprašyme.
„Žurnalistikos akademijos“ dirbtuvės

Moksleiviai, kurie nori atsikąsti žurnalisto duonos ir išmokti to, ko niekas nemoko mokykloje sulaukia gerų žinių – „Žurnalistų akademija“ sugrįžta. Jų laukia kūrybinės rašymo, viešojo kalbėjimo ir video dirbtuvės, individualūs ir komandiniai žurnalistiniai eksperimentai ir projektai bei dar daug kitų naudingų pamokų. Kauno V. Kudirkos viešojoje bibliotekoje tokios dirbtuvės vyks kas antrą penktadienį, dalyvavimas nemokamas.

Knygų mugė pas „Nyčės ūsus“

Neseniai atsidariusi išskirtinė Kauno senamiesčio galerija „Nyčės ūsai“ organizuoja vienos dienos knygų mugę, sutrauksiančią nepriklausomus leidėjus ir specializuotus knygynus. Knygų mėgėjų lauks įvairiausi žanrai – komiksai, gidai, knygis apie meną, architektūrą ir daug visko kito. Beje, vyks įvairios kūrybinės dirbtuvės, visą dieną veiksiančioje mugėje bus galima paskanauti ir gardžios kavos, pasigrožėti meno kūriniais. Dalyvavimas mugėje nemokamas.

Iniciatyva „Mašina-dviratis Kauno gatvėse“

Iniciatyvos autoriai asociacijai „Aktyvus jaunimas“ kartu su Erasmus+ projekto „Cycle and the City“ šeštadienį kvies susimąstyti, kiek daug erdvės užima viena mašina ir kaip lengvai būtų galima sumažinti spūstis gatvėse. Organizatorių tikslas – parodyti, kiek daug erdvės galima sutaupyti pasitelkus smagią ir patogią alternatyvą automobiliui – dviratį. Nuo Kauno pilies startuosiantys dalyviai finišuos prie Soboro. Dalyvavimas nemokamas.

Festivalis „Musica Sacra“

Sekmadienio popietę, šv. ap. Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje vyks tarptautinio muzikos festivalio „Musica Sacra“ koncertas. Jo metu skambės didieji Kauno arkikatedros vargonai, skambės gražiausi lenkų kompozitorių kūriniai. Renginys nemokamas.

LKL: Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Į Kauną atvyksta nepalaužiamą dvasią demonstruojantis Panevėžio „Lietkabelio“ klubas. Staigiai į Lietuvos krepšinio elitą įsiropštę panevėžiečiai įsitaisė LKL turnyrinės lentelės viršūnėje ir užleisti sunkiai užsitarnautų pozicijų neketina. O žalgiriečiams tai – jau trečiosios rungtynės šią savaitę, taigi komandai reikės visos įmanomos sirgalių energijos. Susitelkime ir palaikykime savo komandą. Rungtynės mokamos.

O kur dar spektakliai, koncertai ir naktinis gyvenimas? Patys suprantate, jog aprašyti visko neįmanoma, tad visus kitus renginius galite rasti renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA