„Kaunas Hockey“ treneris: laimėsime, jei laikysimės žaidimo plano | Kas vyksta Kaune

„Kaunas Hockey“ treneris: laimėsime, jei laikysimės žaidimo plano

„Kaunas Hockey“ nuotr.

Trečiadienį Kauno ledo areną drebins miesto komandos „Kaunas Hockey“ ir praėjusio sezono Lietuvos čempionato finalininkų „Juodupės“ ledo ritulininkų dvikova. Abi stovyklos neslepia ambicijų dėl pergalės, tik kauniečiams privalumo suteiks namų sienos ir sirgaliai.

Apie „Kaunas Hockey“ pasiruošimą varžyboms, skaudžius traumuotų žaidėjų praradimus ir pergalės perspektyvą kalbėjo komandos treneris Jevgenijus Čugajus.

– Treneri, kaip vyksta pasiruošimas šioms varžyboms?

– Pasiruošimas varžyboms su Juodupės ekipa vyksta taip pat, kaip ir prieš bet kurią kitą komandą. Jau čempionato pradžia parodė, kad silpnų komandų šiemet nėra ir su kiekviena teks kovoti rimtai. Juodupės komandos sudėtis yra tikrai rimta, didžioji dauguma legionierių – iš Rusijos, jie ir yra stiprioji ekipos pusė. Tačiau praėjusios varžovų rungtynės parodė, kad pernai metų vicečempionai yra palaužiami, juos nugalėjo „Geležinis vilkas“, šiais metais čempionate nenugalimų nėra.

– Ar yra traumuotų žaidėjų?

– Per paskutines rungtynes, kurios vyko su „Klaipėdos Baltija“, vienas iš mūsų puolimo ramsčių Dovydas Streckis susidūrimo metu patyrė pečių juostos traumą. Gali būti, kad lūžo raktikaulis – dar nėra galutinės gydytojų išvados, ji paaiškės ateinančią savaitę. Tai – didelis praradimas komandai, kadangi Dovydas yra universalus žaidėjas, kuris gerai žaidžia puolime, o reikiamu momentu ir gynyboje atidirba.

– Ką manote apie varžovus?

– Varžovai, kaip minėjau, yra tikrai gera komanda, kurią į priekį veda legionieriai iš Rusijos. Praeitais metais, finale, jie buvo praktiškai lygiaverčiai varžovai „Elektrėnų Energijai“. Komanda turi praradimų – iš „Juodupės“ perėjo vienas geriausių, gal net nepabijosiu pasakyt, kad geriausias žaidėjas – ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas Artūras Katulis. Įvairiapusis žaidėjas gali ne tik gerai gintis, bet ir sukurti geras progas atakoms, kurios dažnai pasibaigia paties įmuštais įvarčiais. Visi žinome, kad ledo ritulys yra komandinis žaidimas ir vienas žaidėjas nelaimės varžybų. Komandoje yra ir kitų, meistriškumu A. Katuliui nenusileidžiančių žaidėjų, prieš kuriuos reikės rimtai kovoti.

– Kokio rezultato tikitės?

– Rezultato tikimės geriausio – pergalės, ją tikrai pasieksime, jeigu laikysimės numatyto žaidimo plano. Varžovas stiprus, bet mes – irgi nepėsti. Pažadu geras, pilnas emocijų ir įsimintinas varžybas. Pirmą kartą Lietuvos ledo ritulio čempionatų istorijoje rungtynėse turėtų debiutuoti amerikietis vartininkas Chance Mcclane. Tiesa, legionieriui planuojamas atsarginio vartininko vaidmuo.

Kauno ledo ritulininkai pirmosiose trejose Lietuvos čempionato rungtynėse pasiekė visas tris pergales: prieš „Geležinį vilką“ 4:2 ir 3:0, bei „Baltiją“ 5:3. Tuo tarpu „Juodupė“ kartą laimėjo prieš „Rokiškį“ 12 : 3 ir dukart pripažino varžovų pranašumą – prieš „Energiją“ 3:7 ir „Geležinį vilką“ 6:7 (po pratęsimo).

Susitikimas vyks spalio 25 d., 20 val. Kauno ledo arenoje. Įėjimas – 3-4 eurai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA