Atsinaujinusią ispanų komandą žalgiriečiai ketina stabdyti žaisdami kietą krepšinį | Kas vyksta Kaune

Atsinaujinusią ispanų komandą žalgiriečiai ketina stabdyti žaisdami kietą krepšinį

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pirmadienio vakarą Barselonos „Palau Blaugrana“ arenoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai surengė pirmąją treniruotę prieš šiandien vakare čia vyksiančias Eurolygos rungtynes su „FC Barcelona“ klubu.

Legendinė Katalonijos klubo krepšinio arena mena ne vieną žalgiriečių ir „FC Barcelona“ susirėmimą, tačiau pastarąjį sykį čia Kauno klubui laimėti pavyko tik 2004-2005 m. sezone. Barselonoje žalgiriečiai nusiteikę kietai kovai su atsinaujinusia varžovų ekipa, o apie tai su „Žalgiris TV“ bendravo treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis ir komandos puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Varžovų komandoje yra atletiškų naujokų ir panašaus stiliaus krepšininkų kaip ir praėjusiame sezone, – kalbėjo E.Beržininkaitis. – Prie ekipos prisijungė toks žaidėjas kaip Thomas Huertelis, kuris yra labai svarbus jų rotacijos žmogus, tikrai daug duodantis komandai. Galima išskirti ir atletiškąjį Adamą Hangą. „FC Barcelona“ turi daug solidžiai žaidžiančių krepšininkų.“

Per du pirmuosius Eurolygos turus katalonai iškovojo pergalę namuose prieš Atėnų „Panathinaikos“, o išvykoje nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“. Būsimus žalgiriečių varžovus į priekį šiuose susitikimuose tempė Kevinas Seraphinas, rinkęs vidutiniškai po 20 taškų, bei T.Huertelis, pelnydavęs po 12 taškų ir atlikdavęs net po 9,5 rezultatyvaus perdavimo.

Nepaisant solidžių naujokų bei patikimų kitų „FC Barcelona“ žaidėjų, Kauno klubo atstovai tiki, jog žalgiriečiai gali pasinaudoti silpnomis varžovų žaidimo vietomis.

„Gynyboje, galvojame, galime atakuoti „FC Barcelona“ per kai kuriuos žaidėjus. Matėme ir rungtynėse Belgrade buvo sunkiai tvarkomasi su Milko Bjelica. Pagrindiniai akcentai – gynyba baudos aikštelėje bei mūsų „pikenrolo“ deriniai. Turime būti agresyvūs ir veržtis per jų aukštaūgis. Svarbu nebijoti eiti iki galo“, – kalbėjo E.Beržininkaitis.

2014-2015 m. sezone Eurolygoje debiutavęs Edgaras Ulanovas „Palau Blaugrana“ arenoje yra dukart sužaidęs geriausias sezono rungtynes, o dvikova 2015-2016 m. sezone tapo apskritai kol kas geriausia krepšininko karjeroje (30 naudingumo balų).

Nors asmeniškai puolėjo rezultatai varžovų arenoje yra solidūs, pats žaidėjas pasiekimų per ankstesnes dvikovas net nebandė sureikšminti.

„Galbūt ir pasisekdavo čia kartais asmeniškai, bet to nesureikšminu, nes tuomet čia nelaimėjome. Pirmos mintys – čia norisi laimėti, ką norėtųsi padaryti rungtynėse. Lengva nebus, jie pralaimėjo pastarąsias dvejas žaistas rungtynes, o ir mes Eurolygoje patyrėme nesėkmę. Tiek jie, tiek mes norėsime laimėti ir bus įdomu“, – kalbėjo E.Ulanovas.

Žalgiriečio nuomone, jam ir bei kitiems žaliai baltiems teks apriboti greitojo „FC Barcelona“ puolimo apsukas, norint pakovoti dėl pergalės.

„Eurolygoje negalime leisti varžovams pelnyti lengvų taškų. Jeigu duosime įsižaisti, pajusti žaidimą, bus sunku sustabdyti oponentus. Kaip ir visada ispanų komandos mėgsta greitą žaidimą, bėga į greitą puolimą, reiks juos sustabdyti. Iš savo pusės daugiau turėsime pasiūlyti daugiau fizinės kovos, daugiau kontakto, daugiau žaidimo nuo vidurio aikštės poziciniame puolime“, – aiškino E.Ulanovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA