Miestas perka butus – laukia pasiūlymų | Kas vyksta Kaune

Miestas perka butus – laukia pasiūlymų

Archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė ketina nupirkti daugiau kaip šimtą butų, kurie artimiausiu metu papildys miesto socialinio būsto fondą. Ieškomi nedideli butai, kuriuose apsigyvens paramos išsinuomoti būstą laukiantys kauniečiai.

165 butų įsigijimui kartu su ES parama 6,7 mln. eurų skyręs miestas pardavėjų laukia iki lapkričio 17 dienos. Ieškomi vieno arba dviejų kambarių butai. Daugiau nei tris dešimtis įsigytų butų specialistai pritaikys žmonėms su negalia. Naujuose namuose apsigyvens kauniečiai, laukiantys paramos būstui išsinuomoti.

„Miestas kauniečiams siūlo parduoti savo turtą už protingą kainą ir padėti šimtams kauniečių šeimų susikurti orų gyvenimą. Butų ieškome visoje miesto teritorijoje. Pavyzdžiui, visai neseniai nupirkti būstai Palemone, Panemunėje, Šilainiuose, Dainavoje, tad geografija iš tiesų plati“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Perkami butai turi būti namuose, statytuose ne anksčiau kaip 1978 metais. Šis reikalavimas netaikomas butams, esantiems mūriniuose namuose, kuriuose atnaujinti stogai (išskyrus namus su šlaitiniais stogais) ir modernizuoti šilumos punktai. Kandidatai pirkimo skelbiamų derybų būdu sąlygas ir kitus dokumentus, susijusius su gyvenamųjų patalpų pirkimu, laisvai ir nemokamai gali gauti savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriuje ir savivaldybės interneto svetainėje adresu http://www.kaunas.lt/gyvenamas-bustas, skiltyje „Socialinių būstų pirkimas“. Informacija taip pat teikiama tel. 37 20 86 15, 37 20 46 31, el. paštu jurgita.vasiliauskiene@kaunas.lt arba rosita.petraitiene@kaunas.lt.

Šiuo metu socialinio būsto fonde yra 949 butai. Paramą būstui išsinuomoti gali gauti asmenys (šeimos), kurių turtas (įskaitant pajamas) neviršija vyriausybės nustatytų dydžių, neturi tinkamo gyventi būsto ir gyvenamą vietą yra deklaravę Kauno mieste.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA