Nufilmuota: Kauno policininkai aliuminio vagis išmetė iš mikroautobusų | Kas vyksta Kaune

Nufilmuota: Kauno policininkai aliuminio vagis išmetė iš mikroautobusų

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK) pareigūnai, turėdami informacijos, kad vienoje iš Kaune, Taikos pr. esančių įmonių, gali būti vagiamas turtas, spalio 20 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tądien operatyviai sulaikyti keturi asmenys su 1 200 kg aliuminio.

Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK Veiklos skyriaus pareigūnams bendradarbiaujant su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorais, atliekant slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus, nustatyti galimi keturi įtariamieji. Tyrimo metu taip pat buvo operatyviai išaiškinta nusikaltimo vykdymo schema, todėl apie vykdomas vagystes iš įmonės, pareigūnai sužinojo anksčiau, nei tai pastebėjo kiti įmonės darbuotojai.

Praėjusį penktadienų (spalio 20 d.) apie 20:50 val. Kaune, Islandijos pl., Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK pareigūnai sustabdė mikroautobusą „Peugeot Boxer“, kuriame rastos dvi paletės su 800 kg aliuminio profilio metalo. Išnuomotą transporto priemonę vairavo vyras, gimęs 1986 m.

Tą pačią dieną, apie 22:00 val., Kaune, Garažų g., su įkalčiais sulaikyti dar du vyrai, gimę 1988 m. ir 1981 m. Įtariamieji mikroautobusu „Mercedes-Benz Vito“ vežėsi 400 kg aliuminio profilio metalo.

Nepraėjus nei valandai, apie 22:40 val., sulaikytas ir ketvirtasis įtariamasis, gimęs 1987 m. Vyrui, dirbančiam įmonėje, iš kurios buvo vagiamas aliuminis, taip pat pareikšti įtarimai dėl spalio 17 d. Kalniečių parke įvykdytos šviesos žibintų vagystės.

Visiems sulaikytiems įtariamiesiems pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA