Kartų kaitos dar nebus: Kauno konservatoriai pasirinko patirtį | Kas vyksta Kaune

Kartų kaitos dar nebus: Kauno konservatoriai pasirinko patirtį

R. Tenio nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratai (TS-LKD) Kaune apsisprendė dėl naujo lyderio. Vakar vykusiuose skyrius pirmininko rinkimuose nugalėjo patirtis.

Kaip informavo TS-LKD Kauno sueigos sekretorius Zigmantas Merliūnas, rinkimuose į skyriaus pirmininkus dalyvavo Andrius Kupčinskas, Vygantas Raulinaitis, Kazys Starkevičius ir Martynas Ubartas. Viso sueigoje dalyvavo 302 Kauno skyrių deleguotų narių.

Realiausiais kandidatais užimti pirmininko postą laikyti senosios politikų kartos atstovas K. Starkevičius ir naujosios kartos politiku prisistatantis M. Ubartas. Pastarasis ruošėsi garsiau Kaune skleisti TS-LKD balsą, padėti formuoti Kauno, kaip miesto, viziją, sakė aklai nekonfrontuosiąs su valdančiaisiais Kaune. Abu kandidatai ketino keisti itin kritišką TS-LKD toną apie šiuo metu Kauną valdančią mero Visvaldo Matijošaičio politiką.

K. Starkevičius neslėpė, kad palaiko neblogus asmeninius santykius su V. Matijošaičiu, taip pat teigė, kad jo vedami konservatoriai turi labiau prisidėti prie miesto tvarkymosi, o ne užsiimti tik gerų darbų kritikavimu.

 

Rinkimų rezultatus lėmė K. Starkevičiaus turėtas didelis Kauno skyriaus senbuvių palaikymas ir politinė patirtis – už jį balsavo 159 sueigos delegatai. Jaunosios kartos konservatorių simpatijas užkariavęs M. Ubartas surinko 100 balsų ir liko antroje vietoje.

Trečią vietą užėmė konservatorių lyderiu Kaune jau buvęs A. Kupčinskas (37 balsai), ketvirtą – V. Raulinaitis (6 balsai).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA