Gąsdinanti šiųmečių mirčių darbe statistika: pateikė pavojingiausių darbų sąrašą | Kas vyksta Kaune

Gąsdinanti šiųmečių mirčių darbe statistika: pateikė pavojingiausių darbų sąrašą

BNS 2017/10/17 09:18
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė darbo inspekcija per šių metų devynis mėnesius daugybę pranešimų apie įvykius, dėl kurių darbuotojai mirė darbe. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu buvo gauti 35 pranešimai dėl darbo vietoje žuvusių žmonių.

Šiemet per devynis mėnesius darbe mirė 29 žmonės, o 103 darbuotojai šiais metais darbe patyrė sunkias traumas.

Anot Darbo inspekcijos, pavojingiausiais darbais nelaimingiems atsitikimams darbe įvykti išlieka sandėliavimo, transportavimo, pakrovimo, iškrovimo, statybos remonto, miško kirtimo darbai. Paskutiniu metu nelaimingų atsitikimų sumažėjo apdirbamosios gamybos įmonėse.

Dažniausiai mirtini nelaimingi atsitikimai per šių metų tris ketvirčius nutiko užgriuvus kroviniams ar birioms medžiagoms bei eismo įvykių metu. Penktadalis atvejų nutiko darbuotojams nukritus iš aukščio. Sunkius pakenkimus sveikatai darbuotojai patyrė nugriuvę. Trys mirtini ir trys sunkūs nelaimingi atsitikimai darbe įvyko neblaiviems darbuotojams.

Tiriant nelaimingų atsitikimų priežastis, nustatyta, kad daugiau nei trečdalis ištirtų mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe įvyko dėl netinkamo darbų organizavimo bei įmonėje nepakankamos saugos ir sveikatos darbe vidinės kontrolės. Dažnai, atlikdami darbus, darbuotojai patys nesilaikė vadovų duotų nurodymų ar sąmoningai rizikavo savo sveikata ir gyvybe.

„Pastebime, kad kai kuriose įmonėse darbuotojai vis dar tik teoriškai supažindinami su darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimais. Darbuotojai nėra tinkamai apmokomi ir instruktuojami, o taip pat netinkamai įrengiamos ir darbo vietos, apsaugos priemonės“, – pranešime spaudai teigė Darbo inspekcijos Nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų skyriaus vedėjas Saulius Balčiūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA