Mainais į algų kėlimą pažadėjo mažinti mokesčius | Kas vyksta Kaune

Mainais į algų kėlimą pažadėjo mažinti mokesčius

delfi.lt 2017/10/16 15:13
Delfi.lt nuotr.

Pirmadienį valdžios, verslo ir profsąjungų atstovai Vyriausybėje pasirašė trišalį nacionalinį susitarimą dėl valstybės pažangai būtinų reformų.

Susitarimą pasirašė premjeras Saulius Skvernelis, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis bei dar penkių organizacijų vadovai.

„Džiaugiuosi, kad tai nėra tuščias susitarimas. Jis bus vykdomas ir įgyvendinamas“, – po to spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad susitarime verslas įsipareigojo kelti darbo užmokestį. „Žinoma, priklausomai nuo ekonominės situacijos, bet šiandien mes turime augančią ekonomiką. Matyt, esminis dalykas, kad tos augančios ekonomikos vaisiais pasinaudotų tie, kurie kurią produktą“, – sakė premjeras. Jis dar dėstė, kad Lietuvoje reikia didinti produktyvumą, skatinti technologinį atsinaujinimą. S. Skvernelis pastebėjo, kad planų sujungti darbdavio ir darbuotojo įmokas „Sodrai“ nėra atsisakęs.

„Šiais metais mums nepavyko, bet mes tikrai nesame atsitraukę nuo darbdavio ir darbuotojo mokesčių konsolidavimo ir tokiu būdu sumažinti slėpimą darbo užmokesčio. Vyriausybės planuose tai yra“, – sakė premjeras.

Susitarime, be kita ko, įsipareigojama didinti darbuotojų darbo užmokestį ir mažinti darbo jėgos apmokestinimą. Beveik metus rengtame šešių puslapių dokumente rašoma, kad siekiant kelti gyvenimo lygį ir didinti darbo rinkos patrauklumą, pripažįstami šie šalies ilgalaikei pažangai būtini tikslai: viešojo sektoriaus efektyvumo didinimas ir viešųjų paslaugų kokybės gerinimas; socialinio dialogo stiprinimas ir socialinių partnerių kompetencijų ugdymas; švietimo ir mokslo kokybės, efektyvumo ir mokymosi visą gyvenimą užtikrinimas; mokesčių sistemos suderinamumo ir stabilumo užtikrinimas; šalies konkurencingumo didinimas.

Kitų metų pirmąjį pusmetį Seimui bus pateikti įstatymų projektai, kad viešuosiuose pirkimuose būtų atsižvelgiama ir į įmonėse mokamą atlyginimą. Šalys taip pat įsipareigojo skatinti darbuotojus tapti profesinių sąjungų nariais, sudarant galimybę skirti dalį narių sumokėtų gyventojų pajamų mokesčio profesinėms sąjungoms, verslo atstovus – vienytis verslo organizacijose. Susitarime numatoma skatinti „pozityvią nuomonę apie verslą“ ir užtikrinti subalansuotą trečiųjų šalių darbo jėgos patekimą į Lietuvos darbo rinką, optimizuoti imigracijos formalumų tvarkymo terminus bei procedūras.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA