KTU „WANTed“ karjeros dienos 2017 – tramplinas į darbo rinkos vandenyną | Kas vyksta Kaune

KTU „WANTed“ karjeros dienos 2017 – tramplinas į darbo rinkos vandenyną

Organizatorių nuotr.

Jau tryliktą kartą solidžias šalies įmones, geidžiamus darbdavius, mokslo ir verslo lyderius, geriausiai darbo rinkos tendencijas išmanančius ekspertus sutelkiantis KTU „WANTed“ karjeros dienų 2017 renginys sugrįžta į Kauno „Žalgirio“ areną. Spalio 17 d. 10-16 val. vyks ne tik didžiausia Baltijos šalyse kontaktų mugė, bet ir konferencija „WANTed Talks“, kurioje patarimais, karjeros kelio istorijomis ir įžvalgomis apie svarbius gyvenimo sprendimus dalinsis Martynas Starkus, Jurgis Didžiulis ir kiti žinomi visuomenės veikėjai bei verslo atstovai.

[galerija kiek=”4″]

Pirmą kartą dalyvauti renginyje bus kviečiami ne tik studentai (bakalaurantai, magistrantai, doktorantai), bet ir moksleiviai bei aukštųjų mokyklų absolventai iš visos Lietuvos. Pirmą kartą įmonės galės siūlyti ne tik darbo ir praktikos vietas, bet ir baigiamųjų projektų temas esamiems studentams.

Konferencijoje – žinomi veidai

Renginio dalyvius „Žalgirio“ arenoje pasitiks 3 erdvės: „Karjerai“, „Ugdymui“ ir „Įkvėpimui“. Pirmoji erdvė – „Karjerai“ – bus įsikūrusi didžiojoje salėje, kur stovės įmonių ir organizacijų stendai, antroji erdvė – „Ugdymui“ – lankytojų lauks nuliniame aukšte, kur bus galima pasidomėti įmonių, organizacijų ir Kauno technologijos universiteto (KTU) kuriamomis ugdymo galimybėmis.

Trečioji erdvė – „Įkvėpimui“ – renginio dalyvius pasitiks „Žalgirio“ arenos amfiteatre, kur nuo 11 iki 16 val. vyks konferencija „WANTed Talks“. Ji bus tiesiogiai transliuojama KTU „Facebook“ paskyroje.

Konferencijoje įkvepiančius pranešimus skaitys sertifikuotas „Google“ treneris Paulius Milišauskas, KTU „WANTed“ karjeros dienos 2017 mecenatės, bendrovės ABB padalinio Lietuvoje vadovas Kęstutis Jablonskis, įmonių „Nando“ ir „Chemcentras“ plėtros ir pardavimų vadovas Justinas Taruška, įmonės „Hollister“ žmogiškųjų išteklių direktorius Kentas H. Eckstromas, atlikėjas ir socialinių iniciatyvų aktyvistas Jurgis Didžiulis bei keliautojas ir televizijos laidų vedėjas Martynas Starkus.

Dėmesys asmenybės ugdymui

Karjeros dienų renginys trečius metus iš eilės vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje. Čia sukurtos papildomos erdvės bus orientuotos ne tik į darbinę karjerą, bet ir į asmenybės ugdymą. Štai vienoje iš renginio erdvių – „Ugdymui“ – bus galima susipažinti su įmonių praktikantams ir darbuotojams pristatomomis vertėmis, tokiomis, kaip įvairios mokymų akademijos, savaitgalinės mokyklos, paskaitų ciklai, technologinės inovacijos.

„Tuo tarpu stiprinti savo, kaip būsimo darbuotojo poziciją bus galima ir konferencijoje „WANTed Talks“, kurioje pranešimus skaitys žmonės, sukaupę skirtingas patirtis pačiose įvairiausiose srityse, kalbant tiek apie karjeros, tiek apie savo, kaip stiprios ir proaktyvios, į rezultatą orientuotos asmenybės ugdymą“, – pažymėjo KTU Karjeros ir ugdymo centro (KUC) vadovė Lina Slavickaitė.

Pasak jos, konferencija yra skirta dalinimuisi, nes jos metu žinomi pranešėjai pasakos apie tam tikrus karjeroje priimtus sprendimus, darbo rinkos tendencijas, aktualijas, saviugdos ir tvirtos asmenybės svarbą.
„Dažnai sekame tuos, kuriais tikime, todėl karjeros dienos yra puiki galimybė ne tik sutikti tam tikros įmonės ar organizacijos vadovą, bet ir išgirsti jo pranešimą konferencijoje būtent karjeros tematika“, – papildė L. Slavickaitė.

Laukiami dalyviai iš visos Lietuvos

Jos teigimu, universitetas „programuoja“ kitokį jaunimo požiūrį į karjerą ir skatina galvoti apie savo ateitį kur kas anksčiau nei pirmajame studijų kurse.

„Pasiruošimas karjerai vyksta gerokai iki abituriento pasirinkimo, ką studijuoti. Žinodamas bent jau sritį, kuri domina, jaunuolis mokykloje gali kryptingai rinktis atitinkamus dalykus, ugdyti tai veiklai būtinas kompetencijas. Tam svarbios ir aplinkos kuriamos galimybės. Viena iš jų moksleiviams ir yra KTU „WANTed“ karjeros dienos 2017“, – pažymi pašnekovė.

L. Slavickaitės teigimu, pasitaiko atvejų, kai žmogus, norintis dirbti IT sektoriuje, nežino jame veikiančių įmonių, neatpažįstą jų kaip ateities darbdavių bei to, kad tokį darbą jis galėtų dirbti ir, pavyzdžiui, didmeninės prekybos bendrovėje, statybų ar maisto pramonės įmonėje ar kitoje iš pirmo žvilgsnio su IT nesusijusioje organizacijoje. Karjeros dienos siekia sujungti didžiulį ir platų galimybių spektrą į vieną didelę galimybę.
„Tarpdiscipliniškumui užimant vis svarbesnę vietą asmens karjeroje, svarbu paminėti, kad vienoje organizacijoje skirtingas galimybes gali rasti ir labai skirtingų specialybių atstovai: tiek socialinių, vadybinių, tiek technologijos ar gamtos mokslų specialistai“, – vardijo pašnekovė.

„Lietuvoje esame vienvaldžiai lyderiai tiek savo mastu, tiek atvirumu ir siūlomomis inovacijomis. Nors renginį organizuoja KTU, tačiau kviečiame lankytojus iš visų Lietuvos mokyklų ir universitetų aktyviai megzti naudingus kontaktus, dalyvauti konferencijoje „WANTed Talks“.

Siekiame atskleisti tiek dalyvaujančių įmonių ir organizacijų, kaip darbdavių, tiek lankytojų, kaip geidžiamų ateities darbuotojų, potencialą“, – apie kontaktų mugę kalbėjo KUC vadovė.

Renginio neaplenks ir užsienio investuotojai

Renginyje kasmet dalyvauja pažangios, modernios ir rinkos lyderių pozicijas užimančios įmonės bei viešojo sektoriaus organizacijos.

Šiais metais KTU karjeros dienose dalyvaus daugiau kaip 130 įmonių ir organizacijų, tarp kurių: technologijų milžinė ABB, „Centric“, „Hollister“, „Barclays Lithuania“, „Nasdaq“, „Littelfuse“ ir daugelis kitų.
„Organizuodami tokį renginį, siekiame padėti atrasti tinkamą karjeros kelią ne išimtinai KTU ir Kauno studentams bei absolventams, bet visų šalies aukštųjų mokyklų studentams, moksleiviams“, – akcentavo KUC vadovė.

Kauno miestas keičiasi, tobulėja ir tampa sparčiai augančiu verslo centru, pritraukiančiu tokius tarptautinius investuotojus, kaip „Hella“, „Meridia“, jau dabar ieškančius naujų darbuotojų, bei „Hollister“, steigsiančia gamybos kompleksą Kauno regione.

JAV bendrovė į naują gamyklą per ketverius metus planuoja investuoti apie 50 mln. eurų ir sukurti apie 300 darbo vietų. Naujoji gamykla padės patenkinti augančią bendrovės produkcijos paklausą Europoje.

Pelno nesiekiančių organizacijų susidomėjimas

KUC vadovė L. Slavickaitė atkreipia dėmesį, kad šių metų renginyje – rekordinis dalyvaujančių pelno nesiekiančių organizacijų (VšĮ, asociacijų, nevyriausybinių organizacijų) skaičius.

„Taip pat stipriai išaugęs ir sustiprėjęs valstybinių institucijų atstovų dalyvavimas. Stiprindami santykį su minėtomis organizacijomis, kaip su socialiniais Universiteto partneriai bei ateities darbdaviais, aktyviai kvietėme jas prisijungti, pristatant save kaip praktikos ir darbo galimybes kuriančias organizacijas, akcentuojant veiklos specifiką ir svarbą“, – kalbėjo L. Slavickaitė.

KTU „WANTed“ karjeros dienos 2017 sukuria galimybę stiprinti savo kaip darbdavio poziciją, o jaunuoliams pamatyti karjeros galimybes minėtose organizacijose.

KTU „WANTed“ karjeros dienos 2017 spalio 17 d. 10-16 val. vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje (Karaliaus Mindaugo pr. 50). Renginio metu taip pat vyks konferencija „WANTed Talks“. Daugiau informacijos apie renginį: https://studentams.ktu.edu/karjeros-dienos/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA