Kaunietis sprendžia šeimininkų ir jų šunų dilemą: kuris į kurį panašus labiau? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis sprendžia šeimininkų ir jų šunų dilemą: kuris į kurį panašus labiau?

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Dažnai tenka girdėti sakant, jog žmogus bendraudamas su kitu žmogumi supanašėja – būdo savybėmis ar išoriškai – plaukų kirpimo stiliumi, aksesuarais ir kitais panašiais vizualiais dalykais. Tačiau pastarąją taisyklę galima drąsiai taikyti ir geriausiu žmogaus draugu vadinamam šuniui. Ne paslaptis, kad taip pat tenka išgirsti ir frazę: šeimininkas ir jo šuo – panašūs. Tačiau šį teiginį performuluosime kiek kitaip – kuris į kurį panašesnis: šuo į šeimininką ar šeimininkas į šunį?

Portalo„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Riedantis žmogus atsiuntė į redakciją jo paties filmuoto vaizdo įrašo nuorodą, kurioje netrūksta nuotaikingų vaizdų su šeimininkais bei jų šunimis, atvykusiais į Šv. Pranciškaus gyvūnų globėjų dienos renginį prie Kauno pilies rugsėjo pabaigoje.

„Augintinius mes renkames pagal save: savo būdą, išvaizdą. Netgi rūpinamės jais panašiai kaip savimi. Šiuos faktus prieš keletą metų patvirtino ir mokslininkai. Filmuodamas renginį stulbinančius šeimininkų ir jų šunų panašumus taip pat pastebėjau“, – sako Riedantis žmogus.

Pasak jo, nors Šv. Pranciškaus diena pavadinta ne tik šunų, bet visų gyvūnų bendrąja prasme diena, daugelis atėjusių prie Kauno pilies atsivedė drauge būtent šunis.

„Posakį, kad esame panašūs į savo augintinius, girdėjau ne kartą. Tačiau sugalvojau tuo įsitikinti pats – paprašiau sutiktų keturkojų šeimininkų stabtelėti nuotraukai kartu su savo šunimis. Vėliau peržvelgdamas fotografijas priėjau prie išvados, jog žvelgiant į augintinį ir jo šeimininką pavieniui, jie nėra labai panašūs, bet užfiksavus juos drauge ir žvilgtelint iš pradžių į vieną, o po to į kitą – įžvelgiau panašius tarpusavio bruožus. Netgi veido – snukučio emocija bene tokia pati!“, – savo įžvalgomis dalinosi pašnekovas.

Riedančio žmogaus teigimu, atlapaširdžio retriverio veislės šuns šeimininkai taip pat draugiški,  policijos pareigūno rimtumas ir tvrirtumas atsipindi jo augintinio žvilgsnyje, stiliga šviesiaplaukių porelė vedėsi greta tokią pat stilingą šviesiakailių šunyčių porelę. Senjorų tvarumas ir ramuma, pasak jo, atsispindi ir jų turimo mišrūno snukutyje.

„Manau, panašumų įmanoma įžvelgti ne tik tarp šeimininko ir jo augintinio, bet ir daugelio kitų dalykų: namų tipo bei jų interjero, automobilio, aprangos stiliaus. Daiktai, kuriuos turime ar nusprendžiame įsigyti, draugai, kuriems skriame laiko, antroji pusė, vaikai – viskas ką kuriame aplinkui save yra mūsų pačių atvaizdas“, – sako portalo skaitytojas.

Įdomu tai, kad neseniai augintinių bei jų šeimininkų panašumo hipotezę iškėlė ir užsienio mokslininkas Michael Roy. Teigiama, kad atlikdamas savo tyrimą augintinius ir jų šeimininkus jis stebėjo trijuose parkuose bei fotografavo. Žmonės ir jų šunys fotografijose buvo fiksuojami atskirai. Vėliau keliomis grupėms respondentų esą buvo pateiktos minėtosios nuotraukos, kurias tyrimo dalyviai išties taikliai „suporavo“. Šeimininkų ir jiems priklausančių šunų paklaida priskiriant nuotraukas viena kitai buvo nedidelė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA