Socialiniuose tinkluose plinta žinomų žmonių kvietimai pritarti donorystei | Kas vyksta Kaune

Socialiniuose tinkluose plinta žinomų žmonių kvietimai pritarti donorystei

Organizatorių nuotr.

Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose pastebimas aktyvus žymių Lietuvos sportininkų, kultūros ir pramogų pasaulio atstovų dalinimasis žinia apie organų donorystę ir kvietimas jau šį penktadienį prisijungti prie Vilniaus geležinkelio ir Kauno autobusų stotyse vyksiančio performanso „Mirštu, kaip noriu gyventi“.

[galerija kiek=”4″]

Performanso organizatoriai, Irenos Matijošaitienės fondas, įgyvendindami socialinę kampaniją „Mirštu, kaip noriu gyventi“, siekia atkreipti žmonių dėmesį į organų donorystę, išsklaidyti vis dar kartais atsirandančias baimes šia tema ir džiaugiasi, jog prie šios kilnios idėjos prisijungė bei palaikymą išreiškė ne vienas Lietuvoje puikiai žinomas žmogus.

Dainininkas, aktorius ir televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius linkėjo daug jėgų visiems, dirbantiems šioje srityje ir pasidalino ypač originaliu pastebėjimu apie organų donorytę: „Tai lengviausias darbas iš visų gerų darbų. Visada dalini tai, kas tau visiškai nebereikalinga ir pats net nesirūpini išvežiojimu“.

Apie organų donorystę plačiau pakalbintas hiphopo pradininkas Lietuvoje ir dažnai viešumoje už žmogiškąsias vertybes pasisakantis dainų tekstų bei muzikos kūrėjas Gabrielius Liaudanskas – Svaras teigė, jog donorystei savanoriškai pasiryžęs žmogus savo vidumi turi būti be galo stiprus: „Tai lygiai taip pat kilnu kaip tarnyba savo šalies kariuomenėje ar pasiryžimas tapti mokytoju, gydytoju, bet tuo pačiu tai reikalauja ir didelės žmogaus drąsos“.

Ypač svarbiam žingsniui pasiryžo ir menininkė Greta Bernotaitė, kuri nusprendė spalio 13 d., penktadienį, dalyvauti performanse Vilniuje ir pasistengti išlaukti net visą parą: „Nežinau, ar kūnas ištvers bemiegę naktį, tačiau žinau viena – performanso menas yra labai stipri priemonė žmogaus kūnu atkreipti visuomenės dėmesį į organų donorystę“.
Socialiniame tinkle Facebook savo palaikymą ir prisidėjimą prie socialinės kampanijos „Mirštu, kaip noriu gyventi“ išreiškė ir tokie Lietuvoje žinomi veidai kaip rašytojas, vertėjas ir humoristas Paulius Ambrazevičius, lengvaatletė Airinė Palšytė, televizijos žurnalistas, filmų garsintojas ir rašytojas Rytis Zemkauskas, kultūristas Tomas Kairys, mados fotografė Agnė Gintalaitė, krepšinio klubo „Žalgiris“ kapitonas Paulius Jankūnas bei ilgų nuotolių bėgikė Diana Lobačevskė.

Ne viena Lietuvos įžymybė priminė, jog šiuo metu mūsų šalyje laukiančiųjų donorų organų yra beveik 500 žmonių, o dalis jų buvo apsivilkę specialius socialinės kampanijos „Mirštu, kaip noriu gyventi“ marškinėlius, taip simboliškai pareikšdami savo palaikymą laukiantiesiems, todėl renginio organizatoriai tiki, jog į šį raginimą palaikyti donorystę atsilieps dar daugiau žmonių.

Registruotis į performansą „Mirštu, kaip noriu gyventi“ spalio 13-14 d. ir simboliniu gestu – stovėjimu – išreikšti savo palaikymą galima šioje registracijos formoje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA