2018 metų biudžetas bus perteklinis, išlaidos augs | Kas vyksta Kaune

2018 metų biudžetas bus perteklinis, išlaidos augs

BNS 2017/10/09 12:50
Delfi.lt nuotr.

Kitų metų biudžetas bus perteklinis, o jo išlaidos, palyginti su šiais metais augs, tikina finansų ministras Vilius Šapoka. Tačiau jis nedetalizuoja jokių su biudžetu susijusių skaičių – 2018 metų biudžeto projektas oficialiai bus pristatytas trečiadienį.

„Pristatėme visiems ministrams ir premjerui biudžeto projektą, aptarėme gan detaliai visas sritis, manome, kad projektas yra gan optimalus“, – pirmadienį po ministrų biudžeto aptarimo sakė V. Šapoka. Galutinis variantas bus  svarstomas po pasitarimo trečiadienį – tada visiems iškart bus pristatyti pagrindinius skaičius ir kaip jie dera su Vyriausybės prioritetais.

Perteklius – sunkesniems laikams

Anot finansų ministro, biudžetas bus perteklinis, o papildomos pajamos bus atidėtos į rezervą sunkesniems laikams.

„Ateinančių metų biudžetas privalo būti perteklinis tam, kad atitiktume fiskalinės drausmės taisykles. Ne tik, kad atitiktume taisykles, tą diktuoja ir ekonominė logika – kai ekonomika pradeda šilti, mes turime dalį pajamų, kurios yra laikinos, atidėti į rezervą galimiems sunkesniems laikams ateityje“, – teigė V. Šapoka.

Traukiasi šešėlis

Pasak V. Šapokos, daugiau lėšų į biudžetą kitąmet bus surenkama tiek dėl augančios ekonomikos, tiek ir dėl mažėjančio šešėlio. „Ekonomika taip pat auga, šešėlis traukiasi, su juo smarkiai kovojama. Svarbu ir tai, ką esame padarę su pokyčių krepšeliu – peržiūrėjome sritis, kur didinti išlaidas nėra veiksminga nei efektyvu ir vietoj to sutelkėme sumas prioritetiniams darbams atlikti“, – tikino V. Šapoka.

Ministras tvirtino, kad kitąmet taip pat didės ir biudžeto perskirstymas, palyginti su BVP. Paklaustas dėl „Sodros“ įmokų lubų, V. Šapoka sakė, jog dėl to pozicija bus pateikta trečiadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA