Nuolatinę privalomąja pradinę karo tarnybą pradės dar puspenkto šimto šauktinių | Kas vyksta Kaune

Nuolatinę privalomąja pradinę karo tarnybą pradės dar puspenkto šimto šauktinių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį, spalio 9 d. nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje ir Karaliaus Mindaugo husarų batalione Panevėžyje pradės 442 šių metų šaukimo kariai. Kiek vėliau, spalio 23 d. dar 109 šauktiniai tarnybą pradės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalione.

Į tarnybos vietas šauktiniai atvyks iš 4 Regioniniu karo prievolės ir komplektavimo skyrių – Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio. Daugiausia šauktinių savanorių į tarnybą Husarų mechanizuotajame pėstininkų batalione Panevėžyje, atvyks iš Panevėžio – 255.

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams bus išduodamos uniformos ir ekipuotė. Kariai susipažins su daliniu ir tą pačią dieną įsikurs kareivinėse.

Dauguma devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą spalio 9 d. pradėsiančių jaunuolių yra 21 metų amžiaus ir įgiję vidurinį išsilavinimą. Tarp jų yra 20 merginų ir 17 jaunuolių grįžusių iš emigracijos. Beveik visi jaunuoliai pradėsiantys nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą užsirašė ją atlikti savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus karo prievolininkai pareiškė norą atlikti tarnybą pirmumo tvarką, tarp jų bus ir 4 jaunuoliai, karo prievolininkai pašaukti iš sąrašo.

18 – 38 m. jaunuoliai, nepatekę į šių metų šaukiamųjų sąrašus ir norintys atlikti tarnybą tiek šiais, tiek 2018 metais, prašymus ir toliau gali teikti regioniniuose Karo prievolės ir komplektavimo skyriuose.

Šiais metais įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą jau atlieka 2175 kariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA