Britų naikintuvus pakėlęs kaunietis gali išeiti į laisvę (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Britų naikintuvus pakėlęs kaunietis gali išeiti į laisvę (papildyta)

BNS 2017/10/06 11:53
Delfi.lt nuotr.

Populiaraus skrydžio keleiviams nepatogumų sukėlęs ir Karališkųjų oro pajėgų aviacinį kurą veltui sudeginęs, tačiau kaltės nepripažįstantis Domeikavos gyventojas greitai vėl galės krėsti eibes.

„Aš asmeniškai neplanuoju kreiptis dėl suėmimo“, – BNS penktadienį sakė Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Mastauskienė. Pasak jos, įtariamasis yra geranoriškas, su teisėsauga bendrauja, todėl jam planuojama skirti švelnesnes už suėmimą kardomąsias priemones.

„Jis nusiteikęs geranoriškai, duoda parodymus, tačiau šiai dienai jo parodymų komentuoti negalime, nes reikia patikrinti jo versiją“, – sakė prokurorė. Anot J. Mastauskienės, įtariamasis nepripažįsta kaltės, tačiau prokurorė nepatikslino, kokių aplinkybių konkrečiau jis nepripažįsta.

Dėl melagingo skambučio apie orlaivio užminavimą trečiadienį palydėti iš Kauno į Londoną skridusio keleivinio „Ryanair“ lėktuvo kilo britų naikintuvai. Lėktuvas saugumo sumetimais buvo nukreiptas iš Lutono į Stanstedo oro uostą.

Policijos duomenimis, 6.21 val. bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs vyras pranešė, kad bus užminuotas lėktuvas, skrendantis 7 val. iš Kauno į Lutoną. Kauno oro uostas informuotas apie skambutį, lėktuvui leista pakilti įvertinus, jog pranešimas melagingas.

Tą pačią dieną policija sulaikė 24 metų Kauno rajono Domeikavos seniūnijos gyventoją, jis įtariamas melagingai pranešęs apie šį įvykį. Kauno policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar nelaimę bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ar sprogmenimis. Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Papildyta 15:40 val.

Portalas delfi.lt informuoja, kad šiandien jis paleistas, nes, kaip skelbė BNS, Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Mastauskienė neplanuoja kreiptis dėl vyro, įtariamo melagingai pranešus apie sprogmenį lėktuve, suėmimo.

Anot jos, įtariamasis yra geranoriškas, su teisėsauga bendrauja, todėl jam planuojama skirti švelnesnes už suėmimą kardomąsias priemones.

„Jis nusiteikęs geranoriškai, duoda parodymus, tačiau šiai dienai jo parodymų komentuoti negalime, nes reikia patikrinti jo versiją“, – sakė prokurorė.

Visgi pažymima, kad įtariamasis kaltės nepripažįsta, tačiau prokurorė nepatikslino, kokių konkrečiau aplinkybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA