Vairuotojus suglumino kelių eismo taisyklių klausimas: kaip atsakytumėte jūs? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Vairuotojus suglumino kelių eismo taisyklių klausimas: kaip atsakytumėte jūs? (papildyta)

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Norintiems turėti vairuotojo pažymėjimą dažnai tikru iššūkiu tampa Kelių eismo taisyklių klausimynas – testas, kuriame pasitaiko įvairaus pobūdžio klausimų. Vienu iš tokių socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino grupės „Viskas apie automobilius“ narys. Pamatęs šį klausimą, tikėtina, suglumtų ne vienas.

Socialinio tinklo grupėje „Viskas apie automobilius“ patalpintas užfiksuotas vaizdas, kuriame – matomas Kelių eismo taisyklių (KET) testo klausimas iš puslapio www.ketbilietai.lt mobiliosios versijos. Jis skamba taip:

„Kodėl negalima važiuoti atvirais langais garsiai klausant muzikos?“. Pateikiami trys galimi atsakymų variantai: Muzika gali išgąsdinti laukinius gyvūnus; Gali išsikrauti automobilio akumuliatorius; Nes kitų automobilių vairuotojams nepatinka jūsų klausomos muzikos stilius.

Toks klausimas ir atsakymai suglumino daugelį jį išvydusiųjų minėtoje grupėje „Viskas apie automobilius“. Įrašo apačioje pasipylė dausybė įvairių komentarų. Vieni sakė, jog klausimas beprasmis. Kiti šmaikštavo, kad galimai teisingi du iš trijų galimų atsakymų – 1 ir 3.  Dar kiti sakė, jog su panašiais klausimais yra susidūrę ne kartą, o atsakymai tik klaidina būsimus vairuotojus. Galiausiai įrašo autorius paklaustas, kuris iš atsakymų – teisingas, parašė, jog teisingas atsakymas  – 1. Muzika gali išgąsdinti laukinius gyvūnus.

Internetinio portalo „KETBilietai.lt“ direktorius Jonas Jankūnas pastebi, kad klausimas yra logiškas ir yra susijęs su sieku vairuotojus mokyti važiuoti ekologiškai.

„KETbilietai.lt testai sudaryti taip, kad leistų maksimaliai efektyviai pasiruošti vairavimo teorijos egzaminui „Regitroje“. Šiame straipsnyje paminėtas klausimas testuose yra todėl, kad analogišką ar panašų klausimą galite gauti ir laikydami vairavimo teorijos egzaminą „Regitroje“.

Teisingas klausimo atsakymas – „Muzika gali išgąsdinti laukinius gyvūnus“. Klausimas susijęs su reikalavimais naujus vairuotojus mokyti važiuoti ne tik saugiai, bet ir ekologiškai (muzika didina bendrą aplinkos triukšmą). Be to, garsiai klausoma muzika gali sutrikdyti ir išgąsdinti laukinius gyvūnus, kurie gali išbėgti į kelią ir sukelti pavojingą eismo situaciją.

Automobilio akumuliatorius garsiai klausant muzikos neišsikraus, nes veikiant varikliui, elektros energija yra gaminama generatoriaus. Klausomos muzikos stilius įtakos eismo saugumui tikrai nedaro, todėl tai nėra draudžiama,“ – rašo J. Jankūnas.

Ar jums taip pat teko susidurti su panašaus pobūdžio klausimais sptrendžiant KET testus – kokie jie buvo?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA