Skaitytojai fiksuoja: jau įrengta naujoji vidutinio greičio matavimo įranga | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai fiksuoja: jau įrengta naujoji vidutinio greičio matavimo įranga

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Greičiau nei leistina mėgstantys važiuoti eismo dalyviai turėtų sunerimti, nes Lietuvos keliuose jau baigiami diegti naujieji vidutinio greičio matavimo įtaisai.

[galerija kiek=”4″]

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebėjo, kad magistraliniuose keliuose jau atsirado nauja įranga ir teiraujasi, kokius veiksmus ji atlieka. Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Lietuvos automobilių kelių direkcija, kurios atstovai patvirtino, kad skaitytojų užfiksuotose nuotraukose matomi naujieji automatiniai vidutinio greičio matavimo prietaisai.

„Pasiaiškinkite, kas čia per įranga? Ji sustatyta, bet nėra jokių ženklų. Ar mums vairuotojams jau reikėtų sunerimti?“, – atsiuntęs nuotraukas teiraujasi skaitytojas Andrius.

„Jūsų skaitytojai užfiksavo naująją vidutinių greičio matavimo prietaisų įrangą. Praėjusią savaitę buvo baigti ir priimti įrangos montavimo darbai. Vidutinio greičio matavimo prietaisai pradės fiksuoti transporto priemonių greitį, kai bus atliktos sistemos metrologinės procedūros“, – komentavo Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos sk. ryšių su žiniasklaida specialistas Evaldas Tamariūnas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai naująją įrangą užfiksavo Kauno apskrities ribose, kelyje Vilnius-Prienai-Marijampolė maždaug 83 kilometre.

Lietuvos keliuose – 26 vidutinio greičio matavimo vietos

Kaip jau skelbėme anksčiau, dar šiais metais Lietuvos keliuose atsiras 25 vietos, kuriose bus apskaičiuojamas vidutinis transporto priemonės greitis. Įvažiuojant į konkretų ruožą, automobilis bus nufotografuojamas, už 3–5 km jo nuotrauka padaroma dar kartą. Apskaičiavus matematiškai, taps aišku, ar vairuotojas tame kelių kilometrų ilgio ruože viršijo greitį, ar ne.

Dar pernai „Via Baltica“ atkarpoje Kaunas–Marijampolė buvo įrengta pirmoji vidutinio greičio matavimo sistema, o iki šių metų pabaigos visoje šalyje tokių sistemų bus 26.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA