Inovacijos teatro scenoje: spektaklį stebės išmaniųjų telefonų pagalba | Kas vyksta Kaune

Inovacijos teatro scenoje: spektaklį stebės išmaniųjų telefonų pagalba

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Režisierius Antanas Gluskinas pristato interaktyviųjų technologijų integraciją į teatrą. Dalį 19-metės Tytės meilės istorijos, įkvėptos Justinos Stučinskaitės knygos „Ačiū, gyvenu gerai“, žiūrovai stebės savo išmaniuosiuose telefonuose.

„TI“ – tai spektaklis, pastatytas pagal „Ačiū, gyvenu gerai“ – vienintelę Justinos Stučinskaitės knygą, kurią ji parašė 2004 m., būdama devyniolikmetė antro kurso medicinos studentė. Laisva, mažai cenzūruota kalba su daug humoro ir saviironijos autorė pasakoja apie savo gyvenimo etapą po išsiskyrimo su vaikinu. Čia netrūksta „snukis“, „šyza“ ir panašių žodelių. Pasakodama apie save ji aprašo ir aplinką, žmones, kurie ją supa. Knygoje daugybė Kauno miesto kultūros ir aplinkos ženklų bei viso to, kuo tuo metu gyveno jaunimas: radijo stotyse skambėjo Nirvana, senieji SEL ir B‘avarijos hitai, o barai Combo ir Bo (BOškė) išgyveno savo geriausius laikus.

„Ačiū gyvenu gerai“ aprašytos situacijos atkurtos realiose Kauno miesto vietose filmuotuose video klipuose. Neatsisakyta ir gyvos aktorių vaidybos „čia ir dabar“. Visi aktoriai spektakliui buvo atrinkti specialiai surengto kastingo metu, į kurį susirinko daugybė įvairaus amžiaus skirtingą sceninę patirtį turinčių žmonių. Tokio kultūrinio eksperimento metu režisierius kuria bendrą psichologinį paauglio portretą.

Specialiai šiam spektakliui sukurta taikomoji programa (apps‘as), neatsitiktinai pavadinta pagrindinės knygos herojės Tytės vardo trumpiniu TI. Mobiliąją aplikaciją bus galima nemokamai atsisiųsti iš internetinės parduotuvės „Google Play“ ir įsidiegti savo išmaniuosiuose įrenginiuose. Jos pagalba žiūrovai pateks į virtualų Tytės vidinį pasaulį – matys jos vidinį monologą, prisiminimus, emocijas ir „emotikonais“ galės palaikyti ar paprieštarauti Tytei. Virtuali Tytės realybė bus derinama su video projekcijomis.

Spektaklį režisierius skiria paaugliams, išgyvenantiems pirmosios meilės išsiskyrimo jausmą ir tiems, kurie šio jausmo dar nėra patyrę. Režisierius tikisi, kad šis spektaklis bus svarbus ir knygos autorės kartai, kuri yra šiandieninės, socialiniuose tinkluose „gyvenančios“, kartos pradininkė. Pasitelkdamas tokią bendravimo formą su publika, kurią spektaklyje jungia bendra erdvė ir išgyvenimai, režisierius tikisi provokuoti skirtingų kartų diskusiją išplečiant ją ir už spektaklio ribų. Paaugliams šis spektaklis – galimybė ugdyti gebėjimą atpažinti, suvaldyti savo emocijas, išgyvenimus, autorės kartai – revizija to, ką jie išgyveno būdami paaugliais, kai formavosi jų asmenybės.

Spektaklio „TI“ premjera Kauno miesto kameriniame teatre spalio 20, 21, 22 d. 18 valandą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA