Keleiviai sunerimę: iš Kauno skridusį „Ryanair“ lėktuvą perėmė naikintuvai (dar papildyta) | Kas vyksta Kaune

Keleiviai sunerimę: iš Kauno skridusį „Ryanair“ lėktuvą perėmė naikintuvai (dar papildyta)

Andy Longhurst nuotr.

Trečiadienį iš Kauno oro uostą į Londono Lutono oro uostą skridusį „Ryanair“ lėktuvą perėmė Didžiosios Britanijos naikintuvai, apie tai skelbia delfi.lt

Su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekę skaitytojai taip pat papasakojo apie matomą situaciją.

„Lėktuvu skridę keleiviai dar Kaune susidūrė su kelionės pradžios problemomis. Skrydis buvo atidėtas, keleiviai informuoti, kad vėlavimas – dėl saugumo. Pakilus lėktuvui paaiškėjo, kad jis leisis ne Lutono oro uoste, o Stanstede. Tik nusileidus lėktuvui, jis buvo apsuptas policijos pareigūnų“, – pranešė skaitytoja Indrė, skridusi minėtu lėktuvu.

Lutone lėktuvas turėjo nusileisti 9 val. ryto vietos laiku, tačiau buvo nukreiptas į Stanstedo oro uostą. Lėktuvas sėkmingai nusileido.

Pranešama, kad lėktuve atliekama patikra.

Virš šio oro uosto buvo uždaryta oro erdvė.

Dėl kokių priežasčių lėktuvas buvo perimtas, kol kas neaišku.

Vienas Stanstedo oro uosto atstovas spaudai sakė: „Šį rytą maždaug 8 val. 50 min. į Londono Stanstedo oro uostą buvo nukreiptas vienas „Ryanair“ lėktuvas“.

Lėktuvas, skridęs iš Kauno į Lutoną saugiai nutūpė stebint Esekso policijai.

Pranešama, kad kol lėktuvas nutūpė ir sustojo savo sustojimo vietoje, trumpam buvo sustabdytos skrydžių operacijos. Vėliau oro uostas buvo atidarytas ir lėktuvai kyla bei leidžiasi, kaip įprasta.

Esekso policijos atstovas spaudai teigė: „Mes žinome apie incidentą Stanstedo oro uoste. Daugiau informacijos paskelbsime, kai tik galėsime“.

Vėliau policija pranešė, kad lėktuvas nutupdytas po gauto saugumo įspėjimo.

Papildyta: Lietuvos Civilinės aviacijos administracija DELFI teigė kol kas neturinti oficialių duomenų, dėl ko įvyko šis incidentas.

„Tikslių duomenų, žinokite, šiandien neturime. Tik žinome tokią hipotezę, daugiau iš neoficialių šaltinių, kad lyg ir mūsų Kauno oro uosto tarnybos gavo pranešimą apie padėtą sprogmenį ar oro uoste, ar orlaivyje. Lyg tas pranešimas nepasitvirtino, lyg buvo priimtas sprendimas, kad tas pranešimas netikras, kad nepasitvirtino ir dėl to lėktuvas buvo išleistas“, – komentavo administracijos direktorius Joris Gintilas.

Žmonės socialiniuose tinkluose dalijasi neįprastu vaizdu, kaip naikintuvai lydi keleivinį lėktuvą.

Socialiniuose tinkluose keleiviai dalijasi nuotraukomis, kaip jie keliavo iš taip neįprastai nusileidusio lėktuvo.

Čia galite pamatyti, kaip skrido palydėtas keleivinis lėktuvas.

Papildyta 13:04 val.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad spalio ė d. 6:21 val. bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kurio metu vyrišku balsu kalbėjęs asmuo pasakė, jog bus užminuotas lėktuvas, kilsiantis 7 val. iš Kauno į Lutoną.

Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d. (Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę) bei 253 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis). Už tai gresia laisvės atėmimas iki 5 m.

Pareigūnai aiškinasi, kas skambino Bendruoju pagalbos telefonu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA