Policija Domeikavoje surado asmenį, dėl kurio buvo pakelti naikintuvai | Kas vyksta Kaune

Policija Domeikavoje surado asmenį, dėl kurio buvo pakelti naikintuvai

Delfi.lt nuotr.

Policija apie 17 val. informavo, kad neseniai buvo sulaikytas asmuo, įtariamas melagingu pranešimu apie padėtą sprogmenį iš Kauno į Londono Lutono oro uostą šįryt skridusiame „Ryanair“ lėktuve.

Kauno policija informavo, kad kad 16:40 val. Kauno r., Domeikavos sen., po intensyvių paieškos veiksmų, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė jauną vyrą (24 m., gim. 1993 m.), galimai šiandien ryte skambinusį ir pranešusį apie sprogmenį lėktuve.

Asmuo pristatomas į policijos įstaigą.

Anksčiau rašėme, kad dėl melagingo skambučio apie orlaivio užminavimą trečiadienį palydėti iš Kauno į Londoną skridusį keleivinį „Ryanair“ lėktuvą kilo Britų naikintuvai. Lėktuvas saugumo sumetimais buvo nukreiptas iš Liutono į Stanstedo oro uostą.

6:21 val. Bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs vyras pranešė, kad bus užminuotas lėktuvas, skrendantis 7 val. iš Kauno į Liutoną. Kauno oro uostas buvo informuotas apie skambutį, lėktuvui leista pakilti įvertinus, jog pranešimas melagingas.

Rytų Anglijos Esekso policijos atstovai nurodė, jog buvo informuoti apie incidentą Stanstedo oro uoste, dėl to dešimčiai minučių buvo sulaikyti skrydžiai.

„Ryanair“ atstovai pranešime informavo, jog skrydis nukreiptas „po to, kai Lietuvos pareigūnai gavo, įtariama, netikrą įspėjimą apie pavojų“.

Anksčiau informuota, kad Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d. (Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę) bei 253 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis). Už tai gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA