Naujas „Žalgirio“ sezonas: tebeieško generalinio rėmėjo | Kas vyksta Kaune

Naujas „Žalgirio“ sezonas: tebeieško generalinio rėmėjo

Dominykas Biržietis 2017/10/03 13:58
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas tradicine tampančioje spaudos konferencijoje pristatė sezono planus ir biudžetą. Nors rungtynių lankomumas augo, rėmėjų stoka sudaro nemenką numatomo biudžeto deficitą.

„Treti metai iš eilės sezonas pelningas – baigėme be skolų ir gražinome dalį senų skolų. Deja, ne tiek, kiek planuota“, – apgailestavo P. Motiejūnas. Skolos, kurios likę 1,2 mln. eurų, grąžinimas gali nusitęsti dar porai metų, tačiau, anot direktoriaus, svarbu, kad ji nedidėja.

Augo bilietų pardavimai, smuko rėmėjų pajamos

„2016-2017 m. sezoną pajamos iš bilietų padidėjo 36 proc. Planuota surinkti 2 mln. eurų, o surinkome 2,1 mln. eurų. Žiūrovų palaikymas didžiulis – tikimės jo ir šį sezoną. Tai – gero darbo įrodymas“, – optimistiškai nuteikiančius skaičius vardijo P. Motiejūnas. Parduoti beveik 6 tūkst. abonementų, brangiausi „Audi“ klubo abonementai išparduoti visi , netgi sudaryta laukiančiųjų eilė.

„Eurolygos“ premijų pajamos sudarė 1,2 mln. eurų, tačiau čia pat ir skaudus iš rėmėjų gautų pajamų praradimas – vietoj planuotų 3 mln. eurų, surinkta 2,6 mln. eurų. Visgi praėjusio sezono 8,3 mln. eurų biudžetas visiškai įvykdytas. 2017-2018 m. sezono deklaruojamas biudžetas – 8,5 mln. eurų.

Neturi generalinio rėmėjo

„Norime augti, norime geresnių žaidėjų, aukštesnių algų treneriams – šių išlaidų krepšelis išaugo nuo 5,2 mln. iki  5,6 mln. eurų. Nepaisant gerų komandos rezultatų, rėmėjų lėšos mažėja – čia trūksta 1 mln. eurų. Tai ne katastrofa – derybos vedamos ir juda į priekį. Tikimės, kad iki mėnesio galo pavyks bent iš dalies išspręsti rėmėjų klausimą“, – teigia P. Motiejūnas.

„OlyBet“ sutartį pratęsė daug mažesne suma ir nebėra generaliniu „Žalgirio“ rėmėju. Pasak direktoriaus, realiausia, kad generaliniu rėmėju taps užsienio įmonė, kadangi Lietuvos įmonės nenori investuoti tiek, kiek reikia „Žalgiriui“, orientuojasi į nacionalinę rinką.

„Naujas „Eurolygos“ formatas, tarptautinis komandos pasiekiamumas lietuviams, kažkodėl, nėra patrauklus, o užsienio investuotojai čia mato potencialą“, – aiškino P. Motiejūnas. Jo teigimu, situacija galėtų būti geresnė, bet ji visai logiška, nes sutarčių, pasirašytų dvejiems-trejiems metams, galiojimas baigėsi. Tikimasi vėl pasirašius ilgalaikes sutartis sezono eigoje jaustis stabiliai.

Iš kitos pusės, tęsiamas sėkmingas bendradarbiavimas su Kauno savivaldybe – jos skiriama 2 mln. eurų suma kelerius metus iš eilės nekinta, o apie paramos mažėjimą, „Žalgirio“ direktoriaus manymu, nė negali būti kalbos.

Alkoholio ribojimai kelia neaiškumų

„Dabartinė valdžia nepadeda spręsti klausimų – pratęsėme sutartį su „Utenos“ alumi, tačiau dėl alkoholio reklamos draudimo neaišku, kaip viskas klostysis po Naujųjų metų“, – nerimavo P. Motiejūnas.

Kita vertus, komandos vadovybė be galo džiaugiasi, kad komanda į tarptautinius susitikimus vyks užsakomaisiais skrydžiais.

„Galime žaidėjus paspausti keisti stilių, rengtis gražiau, atsisakyti treningų, ko negalėdavai reikalauti daug laiko praleidžiant oro uostuose“, – patogaus keliavimo įtaką krepšininkų įvaizdžiui įvardijo direktorius. Taip pat atnaujintas automobilių parkas, autobusas.

Pergalių „Eurolygoje“ skaičius neįvardytas

„Kalbant apie tikslus – LKL čempionų titulas ir Karaliaus Mindaugo taurė mums yra privalomi dalykai. Lietuvoje kitaip ir negali būti – mes esame „Žalgiris“, – stipriausios nacionalinėje arenoje komandos statusu neabejojo P. Motiejūnas.

O kiekvienos „Eurolygos“ rungtynės, anot jo, yra iššūkis, nauja istorija. Tikimasi, kad, kaip ir praėjusiais metais, komanda turės realius šansus patekti į kitą etapą, tačiau konkretus pergalių skaičius nenustatytas – norima žaidėjų nusiteikimo, tikėjimo, kad gali įveikti bet ką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA