Kauno restoranų šefai ruošiasi kulinariniam iššūkiui | Kas vyksta Kaune

Kauno restoranų šefai ruošiasi kulinariniam iššūkiui

Organizatorių nuotr.

„Eik ir ragauk!”, – šiuo šūkiu spalio 12 dieną nuo 16 iki 23 val. kauniečiai ir miesto svečiai jau antrąjį kartą yra kviečiami patyrinėti miesto kulinarinį žemėlapį.

Įsigiję bilietus, vos už vienos vakarienės kainą, „Kaunas Gastro 2017“ dalyviai galės apsilankyti net 6 restoranuose, užsukti į barą ir pasimėgauti Kauno kolegijos studentų gamintais desertais.

Iš viso renginyje dalyvauja 12 restoranų, todėl dalyviai turės pasirinkti, kuriuo maršrutu keliaus – geltonu ar raudonu. Tądien specialiai jiems restoranų šefai ruoš patiekalus iš vietinių produktų.
Kulinarinio renginio sumanytoja ir organizatorė, įmonės „Sustainable Gastro“ vadovė Jennifer Avci džiaugiasi, kad jos sugalvota idėja prigijo Lietuvoje. Tokio formato renginiai jau du kartus vyko Vilniuje, kartą Klaipėdoje, dabar antrąjį kartą grįžta į Kauną.

„Renginio idėja gimė netikėtai, vaikštant miestų gatvėmis. Aš pati esu užsienietė ir ne visada žinau, kokie restoranai veikia ir ko juose galiu tikėtis. Tada ir šovė mintis: o jeigu per vieną vakarą būtų galimybė apsilankyti keliuose restoranuose ir susipažinti su jų aplinka, virtuve, maisto gamybos ir patiekimo filosofija. Taip gimė gastro renginių serija didžiuosiuose Lietuvos miestuose“, – pasakoja J. Avci.

Pasak jos, šio kulinarinio renginio tikslas yra ne tik supažindinti lankytojus su skirtingais restoranais, bet ir skleisti ekologijos, socialinio atsakingumo idėjas.

„Restoranus maisto gamybai raginame naudoti vietinius produktus, o dalyvius iš vienos vietos į kitą keliauti pėsčiomis. Po vieną eurą, nuo kiekvieno parduoto bilieto, skirsime „Maisto bankui“. Organizuodami renginį maksimaliai atsisakėme popieriaus, o specialiai jam sukurta programėlė leis dalyviams realiu laiku vertinti restoranus: jų aplinką, patiekalus, virtuvės šefų ir net aptarnaujančio personalo darbą“, – pasakoja J. Avci.

Renginio dieną Rotušės aikštėje bus įsikūrusi Kauno kolegijos palapinė, kurioje jos studentai vaišins renginio dalyvius ypatingais desertais. Juos būsimiems kulinarams padės ruošti Kaune gyvenantis šefas iš Škotijos Gavinas Stewartas. Profesionalas, dirbęs su geriausiais Michelin žvaigždutėmis įvertintais šefais Italijos restoranuose, yra ypač reiklus. Studentai jau turėjo galimybę įsitikinti, kad pro jo akis nepraslysta nei menkiausia detalė.

„Labai džiaugiuosi galėdamas būti šio projekto dalimi. Kaune vyksta tiek naujų, įdomių dalykų, didžiuojuosi, kad ir aš prie to prisidedu. Tikiu, kad yra verta tai daryti. Man ypač smagu dirbti su jaunais žmonėmis, studentais, kurie yra mūsų ateitis“, – sako šefas.

Šiemet „Kaunas Gastro 2017“ dalyviai, pasirinkę geltonąjį maršrutą, bus kviečiami užsukti į „Buon Giorno Trattoria“, „Diverso“ , „Hop Doc“, „Jurgis ir Drakonas“, „Lithuanian Pub Entry“, „Sala“, restoraną „Siesta“ ir „Kauno Kolegija Pop-up“. Nusprendusiems rinktis raudonąjį maršrutą duris atvers „Buon Giorno Taverna“, „Casa Della Pasta“, „DIA“, „Optimistai“, „Višta Puode“, „Žali Žali“, ir „Kauno Kolegija Pop-up“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA