Ar ne per anksti Kaune pradedamas šildymo sezonas? | Kas vyksta Kaune

Ar ne per anksti Kaune pradedamas šildymo sezonas?

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šiemet kaip ir pernai šildymo sezonas Kaune prasidės spalio 4 dieną. Pirmiausiai, kaip jau įprasta, šilumos pliūpsnį pajus viešųjų įstaigų pastatai – darželiai, mokyklos ir kitos švietimo įstaigos. O kada šildymo sezono pradžios laukti miesto gyventojams?

Kauno miesto savivaldybės Administracijos skyriaus direktoriaus Gintaro Petrausko teigimu, kadangi, remiantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vidutinė oro temperatūra tris pastarąsias paras siekė mažiau nei 10 laipsnių šilumos, ruošiamas įsakymas Kaune pradėti šildymą. Kaip jau minėta, pirmiausiai šildymo sezonas prasidės darželiuose, mokyklose ir kitose viešojo administravimo, dažniausiai, švietimo įstaigose.

Kauno miesto gyventojai taip pat jau gali šildytis savo namuose. Tačiau tai nėra privaloma. „Įsijungti šildymą apskritai nėra privaloma. Jei, pavyzdžiui, 51 procentas daugiabučio gyventojų nesutinka, jog būtų pradėtas šildymo sezonas, gali nesišildyti ir visą žiemą. Taip pat yra ir priešingu atveju – jei 51 procentas gyventojų išreiškia sutikimą, šildymo sezoną galima pradėti tada, kada norima. Todėl ruošiamės iš anksto, jungiame katilines mieste, kad tuomet, kai gyventojai išreikš pastarąjį norą, nepritrūktumėme pajėgų“, – paaiškino G. Petrauskas.

Pasak Administracijos skyriaus vadovo, oficialus įsakymas dėl šildymo sezono pradžios bus išleistas rytoj. „Tai oficiali pradžia tam, kad šilumos tinklai būtų pasiruošę, nes žmonės gali panorėti aktyviai pageidauti, jog būtų pradėtas šildymas ir jų namuose“, – sakė jis.

Primename, jog pernai šildymo sezonas Kaune buvo pradėtas taip pat spalio 4 dieną ir truko iki gegužės 3 dienos. Savo trukme jis laikomas ilgiausiu iki tol buvusiu šildymo sezonu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA