Rukloje iškils naujos kareivinės | Kas vyksta Kaune

Rukloje iškils naujos kareivinės

KAM nuotr.

Rukloje 2019 metais iškils naujos kareivinės. Rugsėjo 28 d. Infrastruktūros plėtros departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos ir Uždaroji akcinė bendrovė „Apdailos ekspertai“ pasirašė sutartį dėl naujų kareivinių Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko teritorijoje, Rukloje.

Kareivinės bus skirtos Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariams, tačiau prireikus jose galėtų apsigyventi ir partneriai.

„Sugražinus nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, pradėjus sparčiau komplektuoti karinius dalinius ir į šalį atvykus sąjungininkų kariams, kariuomenės infrastruktūros atnaujinimas ir plėtra yra tarp svarbiausių prioritetų. Naujosios kareivinės yra vienas iš sprendimų, padėsiančių užtikrinti tinkamas karių gyvenimo ir tarnybos sąlygas,“ – sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Naujosios kareivinės Rukloje – pirmosios Lietuvos kariuomenėje, kurios bus statomos po Lietuvos įstojimo į NATO 2004 metais. Jos bus statomos pagal specialiosios paskirties pastato (kareivinių) projektą, kurį parengė konkursą laimėjusi UAB „Hidroterra“. Kareivinės, kuriose galės gyventi apie 500 karių, bus trijų aukštų, jose planuojama įrengti miegamąsias, darbo bei mokymo paskirties patalpas. Siekiant mažinti eksploatacijos kaštus, kareivinės atitiks A energinio naudingumo klasės reikalavimus. Ateityje prie kareivinių bus įrengta nauja karių sporto ir laisvalaikio infrastruktūra.

Kareivinių statybos darbus planuojama pradėti jau šiais metais, o darbus pagal sutartį planuojama užbaigti per dvejus metus. Statybos darbų sutarties kaina – 5,5 mln. eurų, į šią sumą taip pat įskaičiuotos pastate montuojamos įrangos ir teritorijos sutvarkymo išlaidos.

Planuojama, kad šis projektas bus tipinis ir pagal jį ateityje bus statomos kareivines ir kituose Lietuvos kariuomenės daliniuose.

Konkurse dėl šių kareivinių Lietuvos kariuomenei statybos dalyvavo septynios įmonės.

Daugelyje Lietuvos kariuomenės dalinių yra renovuotos ir šiuolaikiniams karių poreikiams pritaikytos, bet dar sovietmečiu statytos kareivinės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA