Naujoje alaus studijoje Kaune suburta pirmoji alaus gamintojų komanda (foto galerija) | Kas vyksta Kaune

Naujoje alaus studijoje Kaune suburta pirmoji alaus gamintojų komanda (foto galerija)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Ketvirtadienio vakarą puošnūs svečiai rinkosi apžiūrėti naujai kuriamos išskirtinės alaus degustacijų studijos Kaune – „Volfas Engelman Studija“. Oficialiai alaus edukacinėms veiklos skirtos vietos duris atverti visuomenei ketinama dar šiemet.

Šios studijos lankytojai bus kviečiami susipažinti su alaus gamybos procesu, vyks skirtingų alaus rūšių degustacijos bei improvizuotas alaus gamybos procesas. Ambicingą siekį edukuoti alaus mėgėjus užsibrėžė Kauną garsinantis alaus bravoras „Volfas Engelman“, kurio administraciniame pastate ir įkurta naujoji studija.

Daugiau apie studijos paskirtį ir tikslus galite skaityti mūsų interviu su šios idėjos sumanytoju ir įgyvendintoju „Volfas Engelman“ generaliniu direktoriumi Mariumi Horbačiausku.

Vakaro metu apžiūrėti naująją studiją buvo pakviesta beveik 100 žmonių, tarp kurių nemažai svečių atskubėjo ir iš sostinės. Renginyje dalyvavo Lietuvos pramoninkų konfederacijos vadovas Robertas Dargis, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas, Investuotojų forumo direktorė Rūta Skyrienė. Pasidomėti naujai kuriama įdomia vieta mūsų mieste užsuko Kauno meras Visvaldas Matijošaitis bei tolimesnį kelią įveikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, taip pat kiti Kaune gerai žinomi asmenys bei nuoširdūs alaus mėgėjai, ištikimi „Volfas Engelman“ bravoro draugai.

Renginio metu buvo suburta ir pirmoji komanda, kuri, prižiūrima patyrusio „Volfas Engelman“ aludario Petro Sadovskio, sugalvojo savo receptūrą ir išvirė pirmąjį šios studijos alų. Kokiu skoniu pasižymės naujai sukurtas alus, galima tik spėlioti. Kad paragauti naujojo alaus reiks palaukti dar 3 savaites, kol jis subręs.

Improvizacijos alaus tema metu sukurto alaus skonį kūrėjai bus pakviesti išbandyti ir patys, o labiausiai pavykusiems kūriniams žadama suteikti pavadinimus ir įtraukti į studijos degustacijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA