LSU įkurs krepšinio laboratoriją | Kas vyksta Kaune

LSU įkurs krepšinio laboratoriją

LSU nuotr.

Spalio pradžioje Lietuvos sporto universitete duris atvers Krepšinio laboratorija, kuri neabejotinai darys didelę įtaką šios sporto šakos vystymui Lietuvoje ir užsienyje, rašoma LSU pranešime.

Laboratorijoje patyrę Universiteto ir kitų šalių krepšinio specialistai atliks mokslinius tyrimus, kurs žaidybinės veiklos analizės sistemas, naujas treniravimo metodikas ir kt. Šios laboratorijos sukaupta krepšinio tyrimų vaizdo įrašų biblioteka galės naudotis ir būsimieji šios sporto šakos specialistai, ir Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos nariai.

Šiemet LSU atsivėrė išskirtinė galimybė tobulinti krepšinio specialistų studijas – Universiteto socialinių partnerių gretas papildys viena iš 250 didžiausių pasaulio ir viena didžiausių Turkijos statybų kompanijų – „KAYI Construction“, kuri finansuoja unikalios Krepšinio laboratorijos LSU įrengimą.

„Tai itin savalaikė partnerystė, nes pastaraisiais metais Turkija, kaip krepšinio šalis, pasaulyje labiausiai tobulėja. Čia vyksta dauguma tarptautinių krepšinio renginių. Beje, turkai – ir Eurolygos čempionai, ir bene daugiausia komandų deleguojantys į šią lygą. Be to, kone visi pagrindiniai krepšinio rėmėjai yra iš Turkijos. Taigi džiugu, kad garsi šios šalies statybų kompanija panoro kartu su LSU skatinti krepšinio plėtrą Lietuvoje. Statybos kompanija finansuos ir LSU krepšinio laboratorijos įrengimą, ir Universiteto merginų bei vaikinų krepšinio komandų veiklą“, – teigia LSU sporto ir plėtros prorektorius dr. Mindaugas Balčiūnas.

LSU, kaip vienintelis specializuotas sporto universitetas šalyje, bene aktyviausiai iš visų aukštųjų mokyklų kartu su patyrusiais socialiniais partneriais puoselėja sporto ir sveikatinimo tradicijas. Tad ir naujos LSU sporto iniciatyvos, ypač tobulinant istoriškai vienas iš stipriausių Universitete sporto šakų specialistų, šiuo atveju – būsimųjų krepšinio trenerių, studijas, sulaukia vis daugiau tarptautinių organizacijų dėmesio.

„Jau keletą metų sėkmingai bendradarbiaujame su Nacionaline krepšinio asociacija (NBA), kitais stipriais ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių krepšinio klubais bei lygomis. Ši partnerystė suteikia galimybę studentams iš arčiau susipažinti su Europos ir pasaulio krepšinio organizacijomis, geriausiais klubais ir jų veikla“, – įsitikinęs LSU prorektorius dr. M. Balčiūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA