Zapyškyje kuriamas vaidybinis filmas | Kas vyksta Kaune

Zapyškyje kuriamas vaidybinis filmas

R.Tenio nuotr.

Šalia senosios Zapyškio Jono Krikštytojo bažnyčios šiomis dienomis – sujudimas. Čia garsus Lietuvos kino režisierius Ignas Jonynas kartu su Kristupu Saboliumi kuria naują filmą „Nematoma“.

[galerija kiek=”4″]

Filmo scenarijų bendraautoriai rašė daugiau nei 3 metus ir jau susilaukė puikių kino industrijos profesionalų simpatijų.

Naujas tarptautinės sėkmės sulaukusio lietuviško filmo „Lošėjas“ kūrėjų filmas pasakos apie senstantį šokėją, kuris apgaulės būdu patenka į televizijos šokių šou ir tampa įžymybe, tačiau netrukus jį pasiveja praeities nusikaltimų šešėliai.

Pagrindinį vaidmenį atliks Dainius Kazlauskas. „Tai bus detektyvinė drama, kuri kalbės apie tai, kaip populiarumas bet kokia kaina tampa vieninteliu gyvenimo tikslu“, – apie naujo filmo idėją pasakojo I. Jonynas.

Prodiuserė Kristina Ramanauskaitė pasakojo, kad kūrybinė grupė aplankė ne vieną Lietuvos bažnyčią, tačiau Jono krikštytojo Zapyškyje sužavėjo savo stipria energetika, autentiška aplinka. „Ypač džiugina savivaldybės pagalba bet kokiais iškilusiais klausimais“ , – pasirinktos vietos pliusus vardijo K. Ramanauskaitė.

Filmavimo aikštelėje apsilankęs Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas stebėjosi trumpam pasikeitusia bažnyčia ir filmo kūrėjams papasakojo, jog jau netrukus ši vieta sulauks didelių permainų.

„Tai ne tik Pakaunės, bet ir visos Lietuvos pasididžiavimas, todėl jau netrukus planuojami pastato restauravimo ir jo pritaikymo visuomenės reikmėms darbai“, – pasakojo meras. Ateityje planuojama sutvarkyti bažnyčios stogą, grindis, perstatyti balkoną, įrengti šildymo ir gaisrinės saugos sistemas, atlikti kitus darbus.

Atlikus archeologinius tyrimus paaiškėjo, kad prie bažnytėlės kadaise buvo kapinės, o netoli klegėjo turgaus aikštė. Šventorių juosė mūrinė tvora, kuri XX a. pradžioje buvo nugriauta. Šalia šventovės buvo išsidėstę miestelio gyventojų trobesiai.

Lietuvos bažnyčių motina dažnai vadinama Zapyškio bažnyčia amžiams bėgant daug kartų buvo remontuota, tačiau iki šiol laikoma vienu unikaliausių gotikos pavyzdžių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA