Ambasadorių sužavėjo japoniškos kultūros sala Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Ambasadorių sužavėjo japoniškos kultūros sala Kauno rajone

Pyplių kaime (Kauno r.) trijų hektarų privačiame sklype išpuoselėtas japoniškas sodas su antikvariniais žibintais buvo didelė staigmena Japonijos ambasadoriui Lietuvoje Toyoei Shigeedai.

Trečiadienį Japonijos ambasadorius Raudondvario dvare susitiko su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu. Begaliniu smalsumu ir nuoširdžiu dėmesiu lietuvių kultūrai pasižymintis T. Shigeeda sakė, kad Kauno rajonas yra jau 50-ta jo aplankyta Lietuvos savivaldybė.

Viena svarbiausių jungčių tarp Japonijos ir Lietuvos yra legendinis japonų diplomatas, žydų gelbėtojas antrojo pasaulinio karo metais, Chiune Sugihara. Į Kaune, Vaižganto gatvėje buvusią Japonijos ambasadą, kur rezidavo didysis humanistas, atvyksta tūkstančiai japonų.

„Ch. Sugihara yra labai svarbus, tačiau mums įdomi ir lietuvių kultūra, jūsų kaimai, miesteliai“- kalbėjo T. Shigeeda, pabrėždamas, kad svarbu bendradarbiauti ne tik centrinėms valdžios institucijoms, bet ir bendruomenėms, savivaldybėms.

Lietuvą kasmet aplanko daugiau kaip 20 tūkstančių japonų, kurie laikomi dėmesingiausiais pasaulyje turistais. T. Shigeeda norėtų, kad šis skaičius būtų kelis kartus didesnis.

Su V. Makūnu buvo kalbėta ir apie japonų verslo galimybes investuoti Kauno rajone, diskutuota apie apsikeitimo moksleiviais galimybes.

T. Shigeeda deda daug pastangų, kad būtų pradėti tiesioginiai skrydžiai iš Karmėlavos oro uosto į Japoniją. Tai aktualu ne tik į Kauno regioną atvykstantiems japonų turistams, bet ir lietuviams, juo labiau, kad 2020 m. Tokijuje vyks Olimpinės žaidynės. „Turėdami krepšinio sirgalių palaikymą padidinsite galimybes laimėti aukso medalius“, – šypsojosi ambasadorius.

„O dabar kviečiu į lietuvišką kaimą“, – pasiūlė V. Makūnas. Ringaudų seniūnijoje, Pyplių kaime, T. Shigeedos laukė netikėtumas – lietuvių ir japonų specialistų kruopščiai išpuoselėtas japoniškas sodas, su jam būdingais augalais, akmenų kompozicijomis, tvenkiniais, upeliais, japoniškais karpiais, meditacijų erdve ir arbatos gėrimo nameliu.
Sodo šeimininkas pasakojo, kad Japonijos kultūra domisi seniai: vaikystėje skaitė knygas apie samurajus, o dabar įgyvendino seną svajonę gyventi japoniškos kultūros terpėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA